Imatge de Mahoma vestit d'ós en un episodi de "South Park".
El militant islamista va amenaçar els guionistes de la sèrie "South Park" perquè en un episodi havia d'aparèixer Mahoma vestit d'ós.
Estats Units

Condemnat a 25 anys de presó per amenaçar els guionistes de "South Park" a internet

Un jurat dels Estats Units ha condemnat un militant islamista a 25 anys de presó per amenaçar els guionistes de la sèrie "South Park" a internet. Zachary A. Chesser, un jove nord-americà convertit a l'islam, va publicar les adreces dels guionistes a internet i va animar els jihadistes a atacar-los perquè en un episodi de la sèrie d'animació hi havia d'aparèixer Mahoma vestit d'ós. La imatge mai es va arribar a emetre per la televisió, però va circular per internet. Chesser va ser detingut i va admetre els càrrecs. Els guionistes de "South Park" han penjat la imatge de l'ós censurada, com a mesura de protesta per les amenaces.

Actualitzat
El jove l'han condemnat a 25 anys de presó després d'haver admès durant el judici que va publicar a internet amenaces dirigides als guionistes de "South Park". Zachary Adam Chesser va animar els jihadistes a atacar-los per l'episodi en què apareixia el profeta Mahoma disfressat d'ós. El jove nord-americà convertit a l'islam va arribar a donar les adreces dels guionistes a internet i instava els lectors a "fer-los una visita".

Durant el judici, el fiscal Neil MacBride va assegurar que l'actitud de Chesser va fer que "persones d'arreu del país tinguessin por de parlar, i fins i tot bromejar, per por de ser identificats com enemics que mereixien ser assassinats". El fiscal considera que "el fet que un jove de Virgínia del Nord pogués aprovar tanta violència i terror ens recorda la greu amenaça que els jihadistes natius suposen per als Estats Units".

Chesser es va declarar culpable a l'octubre dels càrrecs d'oferir suport material als terroristes, d'amenaces i de demanar a altres que amenacin amb violència. Els tres càrrecs suposen un màxim de 30 anys de condemna. De tota manera, el jove se'n va mostrar penedit durant el judici.

Chesser es va convertir a l'islam quan anava a l'institut. Durant el judici va admetre, a més, que va intentar viatjar a Somàlia per lluitar en les files del grup islamista Al-Shabaab, afiliat a Al-Qaeda i que els Estats Units consideren terrorista.
Anar al contingut