Els advocats de l'acusació i la defensa moments abans de l'inici del judici a Lleida.
Els advocats de l'acusació i la defensa moments abans de l'inici del judici a Lleida. (Font: ACN)
Vielha

Condemnat a 24 anys de presó per violar i matar la seva exparella fa dos anys a Vielha

L'Audiència de Lleida ha donat per vàlida la declaració del fill de l'acusat, de 13 anys, que va sentir l'agressió la matinada dels fets.

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 24 anys i nou mesos de presó Albino I. per violar i matar la seva exparella a Vielha l'any 2011. La sentència considera provat que Albino va quedar amb la dona, de la qual s'estava separant, a l'habitatge que havien compartit. Una vegada a dins l'immoble, on també hi era el fill, la dona li va dir a l'home que volia deixar la relació definitivament i que marxava a les Canàries amb una altra parella. En aquell moment, Albino es va enrabiar i va violar la dona, i després va estrangular-la fins a matar-la. Posteriorment, va agafar el cotxe i va intentar fugir en direcció a França però va xocar contra dos vehicles. Després de l'accident va ser detingut.

L'home ha estat condemnat a 14 de presó per homicidi, 10 anys més per agressió sexual i nou mesos per un delicte contra la seguretat del trànsit. L'Audiència s'ha basat en la condemna en donar validesa a la declaració que va fer el fill de l'acusat, de 13 anys, que va sentir l'agressió la matinada dels fets. Tot i això, el dia del judici el condemnat va dir que no recordava res del que havia passat i només va reconèixer que havia tingut una discussió amb la seva dona.

Anar al contingut