Un home dormint en un caixer automàtic (ACN)
Un home dormint en un caixer automàtic (ACN)
Barcelona

Condemnat a 16 mesos de presó un home per apallissar un indigent en un caixer

Els fets van passar l'abril del 2015 a Barcelona, i la jutge considera que el va agredir "de manera absolutament gratuïta"

RedaccióActualitzat

Una jutge de Barcelona ha condemnat un home a 16 mesos de presó i a gairebé 2.000 euros de multa per haver apallissat "de manera absolutament gratuïta" un indigent que dormia en un caixer. La jutge l'ha condemnat per un delicte contra la integritat moral i per una falta de lesions amb traïdoria.

La sentència, que s'ha fet pública aquest dimecres, considera provat que l'home, acompanyat de la seva parella de llavors, va entrar el vespre en un caixer bancari del carrer Gran de Gràcia de Barcelona el vespre del 21 d'abril del 2015. A dins del caixer, s'hi van trobar dos indigents i una dona de la neteja, que es va queixar dels orins que hi deixaven els indigents, l'acompanyant de l'home va dir "porc" a un dels indigents i aquest va dir que la porca era ella.

Segons la sentència, que dóna credibilitat a la versió de l'indigent, de la dona de la neteja i d'un testimoni que passava pel carrer, llavors i sense prèvia discursió ni avís, l'home va donar-li un fort cop de puny a la boca, i quan va caure a terra semiinconscient li va donar puntades de peu a les costelles.

La dona de la neteja, espantada, va sortir a demanar ajuda, i l'home i l'acompanyant van sortir "tranquil·lament", van fer unes compres i van marxar en moto. Poc després, la Guàrdia Urbana els va interceptar, perquè un testimoni havia denunciat els fets i els havia donat la matrícula.

La jutge assegura en la sentència que l'home i la seva companya van oferir una "versió edulcorada" dels fets durant el judici, i que l'acusat va actuar "amb evident voluntat de menyscabar la dignitat" de l'indigent, només pel menyspreu que sentia per la gent sense sostre, que no tenen dret a estar-se ni dormir en un caixer.

Anar al contingut