L'expresident de la Creu Roja de Banyoles, Joaquim Homs, assegut al banc del jutjat penal 3 de Girona
El jutge ha imposat un ordre d'allunyament a l'acusat, que no podrà apropar-se a menys de 300 metres i durant cinc anys a cap de les tres víctimes (ACN)
Banyoles

Condemna de 12 anys de presó a l'expresident de la Creu Roja de Banyoles per prostitució de menors i abusos sexuals

El jutge considera provat que Joaquim Homs va aprofitar-se del seu càrrec i de la manca de coixí social i recursos econòmics dels joves

RedaccióActualitzat

El jutjat penal número 3 de Girona condemna l'expresident de la Creu Roja de Banyoles a 12 anys de presó i 7.200 euros de multa per prostitució de menors i abusos sexuals continuats. El jutge del cas considera provat que l'acusat, Joaquim Homs, va aprofitar-se de la manca de coixí social i recursos econòmics dels tres joves, fent valer el seu càrrec de president de la institució. El jutge ha imposat un ordre d'allunyament a l'acusat, que no podrà apropar-se a menys de 300 metres i durant cinc anys a cap de les tres víctimes, dels seus domicilis o llocs d'estudi i els haurà d'indemnitzar amb un total de 10.000 euros.

L'expresident de la Creu Roja va negar durant el judici haver fet tocaments i petons i haver-los pagat per mantenir-hi relacions sexuals. També ha assegurar que era "víctima d'una campanya mediàtica" i que tot plegat era "una conxorxa per fer-li mal, desprestigiar la Creu Roja i l'Ajuntament de Banyoles".

Les tres víctimes, però, van assegurar que Homs va contactar amb ells i els va oferir ajuda per aconseguir-los feina i la seva regularització al país, a canvi de mantenir-hi relacions sexuals.

El jutge l'ha condemnat per dos delictes de prostitució de menors en relació amb dos dels joves i dos delictes més d'abusos sexuals continuats amb prevalença. La sentència, però, no és ferma i es podrà recórrer.

Anar al contingut