Barcelona

Concerts en viu i al carrer per celebrar el Dia Europeu de la Música

Avui se celebra el Dia de la Música a més de 50 ciutats europees. A Barcelona s'han programat més de 200 actuacions repartides en 60 actes, algunes en llocs poc habituals. Els museus de l'Estat dependents del Ministeri de Cultura també se sumen avui a la commemoració amb moltes actuacions en viu. I la reivindicació que el preu de l'IVA de la música baixi del 16% actual al 4% és un altre dels elements presents en la celebració.

Actualitzat

El Dia Europeu de la Música, una iniciativa nascuda a França, se celebra avui en més de 120 països de tot el món. A Barcelona, per exemple, la música serà protagonista en espais poc habituals, com el Mercat de la Boqueria, on actuaran formacions de vent, o els semàfors de la Rambla Catalunya, on s'escoltaran músiques del món. També, al Palau de la Virreina s'instal·la tot el dia un "chill out" on es podran llegir llibres sobre música i músics i es podran sentir discjòqueis.

Ja al vespre, a les vuit, hi ha un gran concert gratuït a la plaça de la Catedral, amb Lax'n'Busto, Javier Ruibal, Lichis, Los Secretos i Pastora, entre d'altres. I a l'escenari FNAC del Moll de la Fusta hi actuaran Stay, Chop Suey, Nubla i Love of Lesbian, en un concert per reclamar una rebaixa de l'IVA dels discos.

La reivindicació d'una rebaixa de l'IVA a la música també es fa a la resta de l'Estat, on la música surt al carrer i, sobretot, als museus dependents del Ministeri de Cultura, on s'ha programat una àmplia oferta de concerts i recitals gratuïts emmarcats en la temàtica museística i coincidint amb la celebració del 250 aniversari de Mozart.

  

Anar al contingut