Vasilika

Concert solidari de Jordi Savall per als refugiats del camp grec de Vasilika

RedaccióActualitzat

El músic i director d'orquestra Jordi Savall ha ofert aquest dissabte al matí un concert solidari al camp de Vasilika, a Grècia, que acull milers de refugiats sirians i afganesos. Tal com va fer el mes d'abril passat a la "jungla" de Calais, a França, Savall ha volgut expressar així el seu compromís amb el drama dels que fugen de la guerra.

En una entrevista a Catalunya Informació, ha subratllat especialment la necessitat que la gent s'impliqui en la defensa dels drets dels desfavorits.

"Necessitem que tothom, dintre de les seves possibilitats, prengui unes decisions de responsabilittat. No podem estar a casa, veure la televisió i  simplement dir 'oh, quin desastre, quin desastre, quina pena!'. Les coses que estem vivint són tan greus que penso que cadascú a la seva manera hauria de reaccionar."

Savall ha ofert un repertori de música tradicional afganesa i siriana i considera que ha estat un dels concerts més emocionants de la seva vida.

"Hem fet ballar els nens, els hem fet acompanyar-nos amb les mans... Estaven realment bojos d'alegria. Ha sigut potser un dels concerts més emocionants que he fet a la meva vida. Ha sigut molt emocionant, molt bonic, veure com aquesta gent, dintre d'aquestes condicions tan dramàtiques, conserven aquesta esperança."

Savall s'ha ofert per tornar a tocar per als refugiats de seguida que en rebi l'autorització.

 


 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut