Concepción Arenal, la visitadora de presons" al Sala 33

Dijous 28 de novembre, a les 22.35, el Sala 33 ens vam endinsar en la feina que Concepción Arenalva fer com a visitadora de presons de dones a la Corunya.

"Concepción Arenal, la visitadora de presons" és exactament això, un biopic de la vida de Concepción Arenal, una dona legalista, escriptora i feminista gallega que va aconseguir millorar les condicions de les presoneres i va posar en marxa la reforma de les institucions penitenciàries. 
 
L'esplèndid treball de Blanca Portillo com a protagonista de "Concepción Arenal" ha fet que fos nominada a millor actriu principal al Television Drama Awards de Seül l'any 2013 i al Sichuan TV Festival Gold Panda Awards, també l'any 2013.
 
El film per a televisió de Laura Mañá ha estat també seleccionat fa poc al festival de La Rochelle de l'octubre del 2013 i va aconseguir tres premis durant la dècima edició del festival Zoom Igualada. Blanca Portillo dóna vida a la legalista, escriptora i feminista gallega Concepción Arenal (Ferrol, 1820 ¿ Pontevedra, 1893)
 
El rodatge de la pel·lícula es va fer a diferents localitzacions gallegues i catalanes, com ara el castell de Montjuïc, a Barcelona, el de San Felipe, de Ferrol, o el monestir de Santa Catalina d'Ares, entre d'altres. 
 
És una coproducció de Distinto Films, Zenit Televisión, Televisió de Catalunya, TVG i TVE. El film té el suport de l'ICAA, l'ICEC, l'Institut de la Dona i la Xunta de Galícia.
 
 
Sinopsi:
 Al segle XIX, en un context en què les execucions públiques són encara un fenomen de masses i els presos no tenen cap dret, Concepción Arenal és nomenada visitadora de presons de dones. És a la presó de la Corunya on Arenal comença la seva lluita per millorar les condicions de vida dels presos i posar en marxa la reforma de les institucions penitenciàries.
 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Direcció: Laura Mañá
Guió: Rafa Russo i Laura Mañá
Producció executiva: Míriam Porté i Zaza Ceballos
Producció executiva TVC: Cruz Rodríguez
Intèrprets: Blanca Portillo, Anna Casas, Pere Arquillué, Òscar Rabadan, Mabel Rivera, Fermí Reixach, Xosé Barato.
Direcció de fotografia: Sergi Gallardo
Música: Francesc Gener
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut