Rebuig, també fora de Catalunya, a l'empresonament dels Jordis

Actualitzat

Fora de Catalunya també hi ha hagut protestes en contra de l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

A Madrid, a la cèntrica Puerta del Sol, centenars de persones han rebutjat aquest dimarts al vespre l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez:

 

 

A Palma, el president de l'OCB ha afirmat que actuacions com l'empresonament de Cuixart i Sànchez "no faran callar la ciutadania":

 

 

Sota la pluja, a Bilbao, la manifestació s'ha fet amb paraigües

 

Concentracions internacionals

A Londres s'ha fet una concentració de rebuig als empresonaments davant l'ambaixada espanyola al Regne Unit. La concentració, convocada per Òmnium i l'ANC, té com a lema "Llibertat per als presos polítics catalans".

 


A París, una trentena de persones s'han concentrat davant la seu de la Comissió Europea a França:

 

 

Berlín ha estat també l'escenari d'una mobilització contra els empresonaments. Una seixantena de persones s'han aplegat davant la cèntrica Porta de Brandenburg lluint reivindicacions com "llibertat presos polítics" o "democràcia".

 

 

A Brussel·les, desenes d'eurodiputats s'han aplegat al matí a les portes del Parlament Europeu per demanar també llibertat per als presos polítics. S'hi han pogut veure senyeres i estelades. Allà, el representant permanent del govern davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha lamentat que Espanya s'hagi convertit en un país amb presos polítics. 

 

 

A Viena, la delegació de l'ANC a Àustria ha cridat a concentrar-se a les vuit del vespre a Stephansdom.

A Perpinyà també s'ha convocat aquest vespre una concentració davant del consolat espanyol. A la barana del jardí, hi han penjat una pancarta que deia "Llibertat i república" i demanava també l'alliberament de Sànchez i Cuixart. I a Andorra la Vella, també s'ha fet una concentració davant de l'ambaixada d'Espanya.

 

 

Les protestes per l'empresonament també s'han produït a quilòmetres de distància, com Dubai:

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut