Nombroses concentracions de suport als citats a declarar a l'Audiència i al Suprem

RedaccióActualitzat

A les 12 del migdia s'han fet concentracions arreu del territori en suport de Carles Puigdemont, els consellers cessats, la presidenta del Parlament i els integrants de la mesa citats a declarar aquest dijous a l'Audiència Nacional i al Tribunal Suprem.

La més multitudinària, probablement, ha estat la convocada a la plaça de Sant Jaume, en la qual han participat l'alcaldessa Ada Colau i l'exalcalde Xavier Trias.

 

 

A Vic la concentració s'ha fet de forma silenciosa i ha acabat amb un llarg aplaudiment

 

 

Altres punts de concentració han estat les conselleries, com la d'Economia.

 

 

O la de Territori.

 

Altres punts de Barcelona han estat la UB, on el personal ha sortit a la plaça de la Universitat.

 

El personal de l'Hospital Clínic i el de la Ciutat de la Justícia també han fet aturades a les dotze del migdia.

 

 

 

Les capitals catalanes han fet un seguiment de les aturades. La més nombrosa ha estat davant de la delegació de la Generalitat a Girona.

 

A Tarragona també s'han afegit a les aturades nombroses persones davant l'ajuntament, a la plaça de la Font, i en altres punts com l'Hospital Joan XXIII.

 

 

A Lleida és on el seguiment ha estat més discret, com el que ha aplegat professors i personal de la Universitat de Lleida.

 

 

Convocades per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, les concentracions també són contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i en suport dels presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que són a la presó des de fa més de dues setmanes, quan la jutge Carmen Lamela va dictar presó provisional incondicional contra ells.


L'ANC també ha fet una convocatòeria a les quatre de la tarda a l'estació de Sants per rebre Carme Forcadell i els 5 membres de la mesa citats aquest matí al Tribunal Suprem. I també ha convocat aturades i concentracions a les set del vespre, davant del Parlament i els ajuntaments de les principals ciutats catalanes.
ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut