Concentracions de suport a l'alcaldessa de Berga a municipis catalans

RedaccióActualitzat

Concentracions aquest divendres al vespre a diversos municipis catalans per donar suport a l'alcaldessa de Berga. A part de Berga mateix, també hi ha concentracions convocades per la CUP a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Sabadell, Reus, Tortosa, Figueres, Sort, Vilafranca del Penedès i Mataró.

Els Mossos han detingut de bon matí i a casa seva l'alcaldessa de Berga per ordre del jutge i l'han portat a declarar per l'estelada penjada a l'Ajuntament durant les últimes eleccions. Montse Venturós, de la CUP, s'havia negat a comparèixer als jutjats les dues vegades que l'havien citat per presumpte delicte electoral. Venturós ha declarat davant del jutge durant 40 minuts acompanyada del seu advocat, Benet Salellas. Ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La concentració de Berga ha estat la més nombrosa. La plaça de sant Pere s'ha omplert com poques vegades. Hi han assistit representants de les entitats sobiranistes com l'ANC, Òmnium o l'AMI i també dels partits independentistes. Hi han assistit, entre d'altres, la presidenta del parlament, Carme Forcadell, el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i José Téllez, el tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona que va estripar la interlocutòria del 12 d'octubre.

 

Quan ha pres la paraula, Montse Venturós, interrompuda pels aplaudiments i els crits d'"independència", ha dit que si han de continuar desobeint, ho faran. També ha demanat al govern que estigui a l'altura de les circumstàncies.

"És bàsic que, davant la confrontació amb l'Estat espanyol, l'estratègia de la desobediència per avançar cap a la ruptura no la prenguem només càrrecs a nivell individual, sinó que s'ha de cercar l'estratègia col·lectiva que tard o d'hora haurem d'assumir tots i totes. Nosaltres entenem que el procés d'independència ja no accepta dubtes ni tebieses. Tenim molt clar que anem endavant, al costat de la gent i sense por. Demanarem al govern que estigui a l'alçada de les circumstàncies, que se la juguin o que deixin pas a aquells que estiguin disposats a fer-ho. El poble hi és, l'objectiu el tenim clar i només depèn de nosaltres."

A més a més de Berga, altres poblacions catalanes han fet concentracions de suport a Montse Venturós. A Girona, mig miler de persones s'han trobat a la plaça del Vi, on les entitats independentistes han llegit un manifest. La CUP ha col·locat dues estelades a l'ajuntament. El que ha desaparegut ha estat la bandera espanyola.

 

On també l'han retirat, encara que per poca estona, ha estat a l'Ajuntament de Sabadell. L'havia despenjada un regidor de Crida per Sabadell, però el consistori l'ha tornada a posar en considerar que no ha estat una decisió consensuada.

A Barcelona, la concentració s'ha fet a la plaça Sant Jaume. El goven d'Ada Colau ha denunciat la judicialització de la política, però no ha volgut entrar en una guerra de banderes. 


 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut