La plaça Universitat de Barcelona, aquest divendres al vespre durant la concentració a favor dels polítics empresonats
La plaça Universitat de Barcelona, aquest divendres al vespre durant la concentració a favor dels polítics empresonats

Concentracions de protesta a tot Catalunya pels cinc mesos de presó dels Jordis

Els concentrats han sentit missatges de Puigdemont, Ponsatí i Anna Gabriel, entre altres

RedaccióActualitzat

Aquest divendres les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana, l'ANC, han convocat concentracions davant tots els ajuntaments de Catalunya per protestar perquè encara siguin a la presó els seus màxims dirigents, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

La convocatòria s'ha fet el dia que es compleixen 5 mesos de presó preventiva, dels Jordis, un total de 151 dies. Les concentracions també han recordat els 134 dies de presó d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

A Barcelona, la convocatòria ha estat a la plaça Universitat, on la historiadora i ex-presa política Anna Sallés ha llegit el manifest dels convocants, que defensen que els empresonats són innocents, i denuncien que els estiguin mantenint en presó preventiva:

 


A Tarragona s'ha fet la lectura d'una carta de l'exconseller Joaquim Forn, i la líder cupaire Mireia Boya ha intervingut en els parlaments. Al final de l'acte, els concentrats han encès els llums dels mòbils durant el minut de silenci en homenatge als empresonats:

 


A Girona la concentració ha estat a la Plaça de la Independència:

 


A Lleida, la plaça de la Paeria ha tornat a ser escenari de la concentració independentista a favor dels empresonats:

 


Els concentrats a alguns ciutats, com Barcelona i Girona, han vist i escoltat missatges gravats per alguns dels polítics independentistes que són a l'estranger, com Clara Ponsatí des del Regne Unit, Anna Gabriel des de Ginebra i Carles Puigdemont i Meritxell Serret des de Bèlgica.

A moltes altres ciutats també hi ha hagut concentracions més o menys concorregudes, com a Sabadell, a Badalona, les Borges BlanquesGranollers, Sant Vicenç dels Horts o Vilafranca del Penedès:

 

 








 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut