Concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona (ACN)
Concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona (ACN)

Concentracions davant dels ajuntaments a favor de l'1-O

RedaccióActualitzat

Concentracions aquest divendres al vespre davant d'ajuntaments a favor del referèndum, convocades majoritàriament per la CUP, després que el Tribunal Constitucional ha anunciat la suspensió del referèndum. En alguns ajuntaments, s'hi afegeix també la petició perquè cedeixin els espais electorals.

A Barcelona, centenars de persones han respost a la convocatòria de la CUP per reclamar el dret a poder votar l'1 d'octubre. S'han concentrat a la plaça de Sant Jaume. Davant de la situació d'incertesa de l'Ajuntament de Barcelona, que no se sap si acabarà cedint els locals per fer el referèndum, els manifestants han fet una crida a la desobediència. Entre els participants, sectors de la cultura, com els professionals del teatre, que han llegit un manifest.

 

A Lleida, l'ANC, Òmnium Cultural i els partits que donen suport al referèndum han rebut el suport d'unes 1.500 persones per demanar a la Paeria que cedeixi els locals necessaris per a l'1 d'octubre. Els participants han omplert la plaça de la Paeria, amb crits de "Volem votar" i "Votarem", i també han demanat la dimissió de l'alcalde, el socialista Àngel Ros.

 

 

A Tarragona, unes 350 persones han demanat votar i han reclamat la dimissió de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, també socialista.

 

A Girona, on sí que se cediran locals per votar, unes 300 persones s'han concentrat aquest vespre davant de l'ajuntament per donar suport a l'1-O. Hi han anat convocats per partits i entitats dins la campanya unitària "Girona vota", que impulsa el "sí" al referèndum. A la plaça del Vi, han llegit un manifest de suport al Parlament i a l'alcaldessa de Girona perquè els permetrà votar. Per cert, a l'ajuntament, avui, no hi oneja la bandera espanyola. Segons diu l'alcaldessa, l'han portada a rentar.

 

 

També hi ha hagut concentracions en moltes altres localitats catalanes, com, per exemple, Sabadell, Terrassa, Rubí, Cervera, Torredembarra, Reus, Olot o Manlleu.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut