Vic

Concentracions a desenes de poblacions en defensa de la immersió lingüística

Noves mostres de rebuig ciutadà a la sentència del Suprem contra la immersió lingüística. Per segon dia consecutiu, ahir al vespre hi va haver una altra concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Convocades per la CUP, s'hi van aplegar unes 500 persones. Les mobilitzacions per defensar el català també van ser molt presents a desenes de poblacions, com a Vic. Allà s'hi van aplegar unes 400 persones, davant de l'ajuntament. A Berga un centenar de persones van sortir al carrer, sota la pluja, per rebutjar la sentència del Suprem que determina que el castellà també ha de ser llengua vehicular a les escoles. A Lleida la concentració convocada per la CUP també ha aplegat més d'un centenar de persones i representants d'ERC, CiU i Òmnium, i els sindicats USTEC i CCOO s'hi han acabat sumant.

Actualitzat
Centenars de persones arreu de Catalunya han sortit al carrer per protestar contra la sentència del Suprem sobre el català a l'escola. Les mobilitzacions s'han fet a desenes de poblacions i en alguns punts s'han repetit per segon dia consecutiu. A Vic la protesta va aplegar unes 400 persones davant de l'ajuntament. A Berga un centenar de persones van sortir al carrer, sota la pluja, per rebutjar la sentència del Suprem que determina que el castellà també ha de ser llengua vehicular a les escoles.

I a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, la CUP ha organitzat en menys de 24 hores dues concentracions en defensa del català a l'escola i contra les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol. Mig miler de persones han protestat dijous a la nit davant l'ajuntament de la ciutat, en xarxa amb desenes de poblacions que seguint la crida de la CUP han fet concentracions arreu de Catalunya.

Les crides a la insubmissió i la desobediència civil, així com a la independència dels Països Catalans han estat les consignes més corejades. A Girona 300 persones s'han aplegat a la plaça del Vi i mig centenar davant dels ajuntaments de Blanes, Banyoles i Celrà.

A Lleida més d'un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de la Paeria per mostrar el seu rebuig a les tres sentències del Tribunal Suprem. La concentració estava convocada per la CUP tot i que s'hi han sumat representants d'ERC, CiU i Òmnium Cultural, i dels sindicats USTEC-STEs i CCOO entre altres entitats.

Els presents han llegit un manifest que denunciava el "greu i perillós retrocés democràtic" que suposen les sentències, que han estat qualificades d'"atac" contra el poble català, la seva llengua i el seu sistema educatiu.
Anar al contingut