Barcelona

Concentració emotiva per l'alliberament dels cooperants després de les notícies sobre la salut d'Albert Vilalta

Els companys i familiars dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània s'han tornat a concentrar aquest dimecres a les set del vespre a la plaça del Rei de Barcelona per exigir-ne l'alliberament. Aquesta vegada la concentració s'ha fet en un clima de més preocupació després de fer-se públic que un dels segrestats, Albert Vilalta, està ferit de bala. El govern espanyol assegura que Vilalta es troba bé i està rebent assistència sanitària.

Actualitzat
Un mes després del segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània se n'ha tornat a exigir l'alliberament amb una nova concentració a la plaça del Rei de la capital catalana. L'acte ha estat presidit per una pancarta austera en què es podia llegir el missatge "Llibertat Roque, Alícia i Albert" i s'ha fet enmig d'un clima de preocupació després de fer-se públic que Albert Vilalta està ferit de bala des del moment del segrest.

L'acte d'aquest dimecres ha estat marcat pel silenci, per l'emoció continguda i ha acabat amb un llarguíssim aplaudiment amb què s'ha volgut tornar a reclamar la llibertat dels segrestats. Des de l'ONG Barcelona Acció Solidària expliquen que l'espera comença a ser feixuga i que confien a tenir bones notícies ben aviat.

Tant el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com el president de la Generalitat, José Montilla, han tingut paraules aquest dimecres pels cooperants catalans. Zapatero ha assegurat que el govern fa tot el possible per afavorir l'alliberament però ha insistit a reclamar prudència. Mentrestant, Montilla ha exigit l'alliberament i ha enviat un missatge de confiança en les gestions que s'estan fent.
Anar al contingut