La portaveu de Tanquem els CIE, Mercè Duch, dirigint-se als assistents a la concentració (ACN)
La portaveu de Tanquem els CIE, Mercè Duch, dirigint-se als assistents a la concentració (ACN)
Barcelona

Concentració d'urgència a plaça Sant Jaume contra la reobertura del CIE

Convocats per la plataforma Tanquem els CIE, unes dues-centes persones donen suport a Colau i reclamen implicació a la Generalitat per impedir que s'obri

RedaccióActualitzat

El dia ha estat frenètic al voltant d'un dels equipaments més problemàtics que arrossega l'àrea metropolitana: el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca, i s'ha acabat amb una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

L'ha convocada a les vuit del vespre la plataforma "Tanquem els CIE", i al final només ha reunit unes 200 persones. Això no ha impedit que el missatge que s'emetés sigui força contundent: s'ha reclamat que no es torni a obrir, i que això serveixi perquè acabin tancant tots els CIE d'Espanya.

"Busquin esquerdes legals per tancar-lo"

La portaveu de la plataforma, Mercè Duch, ha celebrat la decisió de l'ajuntament de Barcelona feta pública aquest dimecres de no donar permís perquè el centre es torni a obrir, ha reclamat que la Generalitat s'impliqui en el problema, i els ha reclamat a tots que "busquin esquerdes legals per aconseguir l'objectiu de tancar aquest centre".

Duch ha lamentat profundament la decisió del ministre de l'interior en funcions, Jorge Fernández Díaz -al que ha qualificat de "ministre sinistre"- d'ordenar la reobertura del centre aquest dijous mateix. Precisament aquesta decisió, aparentment una reacció a l'anunci fer per l'ajuntament, ha estat el que ha motivat la concentració d'urgència davant de l'ajuntament i de la Generalitat.

Durant la concentració també ha parlat la portaveu de SOS Racisme, Alba Cuevas, que ha reiterat la petició a la Generalitat que faci cas del mandat del Parlament, fa un any, quan va instar a tancar el CIE.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut