Imatge de l'exterior de la presó de Quatre Camins
La localització permanent obliga al pres a restar el seu domicili o on decideixi el jutge
Roca del Vallès

Concentració dels funcionaris de Quatre Camins contra la falta de personal per les retallades

Els treballadors de la presó de Quatre Camins i del Centre de Joves de la Roca del Vallès han protagonitzat una concentració davant dels accessos al centre penitenciari, a la Roca del Vallès, per protestar contra les retallades als funcionaris anunciades per la Generalitat. Això ha afectat la circulació a la carretera BP-5002, que ha quedat tallada, i ha acabat provocant retencions fins a mig matí a l'AP-7, a la C-33 i a la C-60.

RedaccióActualitzat
Cristina Mérida, de CCOO, ha explicat a Catalunya Ràdio que han decidit manifestar-se després que tres funcionaris del centre de joves han patit agressions; unes agressions que ells atribueixen a la falta de personal.

Mérida, que ha volgut matisar que en cap moment la intenció ha estat tallar el trànsit o bloquejar els accessos al centre penitenciari, sinó que només s'ha fet una concentració, ha afegit que el "degoteig constant de places vacants que no se substitueixen" és insostenible i han demanat diàleg amb la Generalitat per resoldre la situació.

En el mateix sentit, Xavier Martínez, responsable de presons de la UGT, ha assegurat que la tisorada ha posat en evidència les mancances a les presons catalanes, que la falta de personal impedeix garantir-hi la seguretat. Tot plegat suposa, pel responsable sindical, "un menyspreu cap als treballadors penitenciaris" que se suma a una "massificació constant i gairebé endèmica a les presons catalanes".
Anar al contingut