Barcelona

Concentració de suport a Carme Forcadell al davant del Parlament

L'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, diversos consellers i diputats de JxSí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP assisteixen a la convocatòria de l'ANC, Òmnium i l'AMI

Actualitzat

Nova mobilització de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, aquest dijous al vespre. L'Assemblea Nacional, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència han fet una crida a la ciutadania a estar "al costat de la presidenta i de les institucions" catalanes.

L'endemà que la Fiscalia presentés una querella contra la presidenta del Parlament, desenes de persones han donat suport a Forcadell. Alguns dels concentrats han arribat abans de l'hora de la convocatòria i han escridassat diputats del PP i C's que sortien del Parlament.

Entre els assistents a la concentració hi ha el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i consellers com Neus Munté, Raül Romeva, Meritxell Borràs i Josep Rull. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s'ha sumat a la convocatòria, juntament amb altres representants del món dels "comuns", com el cap del grup parlamentari de CSQEP, Lluís Rabell, o la diputada Jèssica Albiach.

Al davant de la cambra catalana també s'hi ha pogut veure diputades de la CUP com Anna Gabriel i Eulàlia Reguant i càrrecs municipals processats, com el regidor de Vic Joan Coma o el tercer tinennt d'alcalde de Badalona, Jose Téllez. A més, hi havia els líders de les entitats convocants: Jordi Sànchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI).

Mobilització el 13 de novembre

Les entitats sobiranistes convocaran per al diumenge 13 de novembre una mobilització ciutadana contra la "judicialització" de la política. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha avançat la data després de la concentració de suport a Forcadell. No se saben més detalls de l'acte.

Sànchez sí que ha explicat que la intenció és que hi hagi un "seguit de mobilitzacions" els pròxims mesos per defensar el procés sobiranista i la llibertat d'expressió dels polítics.

"Si l'Estat ataca les institucions pròpies de Catalunya, ataca el poble de Catalunya, i la resposta ha de ser unànime i serena", ha afegit el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut