Imatge de la concentració davant TV3 contra les retallades de producció del 7 de febrer del 2018. Pla general. (Horitzontal)
Imatge de la concentració davant TV3 contra les retallades de producció del 7 de febrer del 2018. Pla general. (Horitzontal)

Concentració davant TV3 en contra del pla de contenció aprovat per la CCMA

Actualitzat

ACN Sant Joan Despí.-Diversos representants del sector audiovisual afectats s'han concentrat aquest dimecres a la tarda davant les instal·lacions de TV3 per mostrar la seva disconformitat amb el pla de contenció aprovat pel Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per fer front a la nova normativa de l'IVA imposada pel Ministeri d'Hisenda. Aquesta normativa obliga a pagar l'impost pels diners rebuts en concepte de subvenció, una disposició que, en el cas de la CCMA, li complica de manera greu la situació financera. Els concentrats han reclamat una altra resposta a la problemàtica.

A banda de la concentració hi ha hagut parlaments a càrrec de Marta Fernández, del Col·legi Professional de l'Audiovisual; de Joan Biosca, corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l'Amèrica Llatina que ha estat acomiadat pel tancament de la corresponsalia de Buenos Aires; del president de Proa, Raimon Masllorens; de la presidenta del Comitè d'empresa de Catalunya Ràdio, Mercè Alcocer; del periodista esportiu Jordi Robirosa; del president de l'Associació d'Actors i Directors, Àlex Casanovas, i de la presidenta del Comitè d'empresa de TV3, Roser Mercadé.Totes les intervencions han coincidit en els "danys irreparables" que comportaran decisions "precipitades" d'eliminar programes, línies de producció i corresponsalies, i abandonar drets esportius.Durant l'acte s'ha reclamat a la direcció de la CCMA que s'aturin les retallades, i als representants polítics que compleixin les promeses electorals d'atendre amb urgència l'impacte del dèficit sobrevingut pel nou càlcul de l'IVA en el pressupost de la CCMA.Els Comitès d'empresa han reafirmat la voluntat de comprometre's al màxim per aconseguir evitar el desmantellament de la producció i la programació de TV3 i Catalunya ràdio.

Anar al contingut