Un grup d'antitaurins formen un mosaic d'un toro ferit amb els cossos pintats.
Un grup d'antitaurins formen un mosaic d'un toro ferit amb els cossos pintats al centre de Pamplona.
Pamplona

Concentració antitaurina a Pamplona a dos dies de l'inici dels Sanfermines

Quan només falten dos dies per al "chupinazo", que dóna per començades les festes de Sant Fermí a Pamplona, un centenar d'activistes antitaurins i col·lectius en defensa dels drets dels animals com AnimaNaturalis, s'han concentrat per reivindicar l'abolició de la tauromàquia i dels "encierros", que són una tortura per als braus.

Actualitzat
A la plaça de l'Ajuntament de Pamplona els activistes s'han estirat a terra, nus i amb el cos pintat de negre els uns i de vermell els altres formant un mosaic que representava un brau ferit i amb una pancarta on es llegia "Pamplona, sang, tortura i mort".

Els manifestants han demanat als habitants de la ciutat i als turistes que la visiten que s'aturin a reflexionar sobre si està justificat utilitzar la mort i el maltractament dels animals per divertir-se, i si no ha arribat el moment de pensar en altres maneres de gaudir de la festa. Aída Gascón, en representació dels organitzadors, ha reconegut que a Pamplona serà difícil que els segueixin majoritàriament però ha explicat la intenció d'informar del que pateixen els braus mentre corren, i trencar el mite que els animals també es diverteixen. Per això han repartit fullets en anglès, alemany i japonès.

Ja fa nou anys que el moviment antitaurí es deixa sentir durant els Sanfermines i han assegurat que seguiran protestant cada any.

Anar al contingut