Concentracions i cassolades arreu en protesta per la presó de Sànchez i Cuixart

Concentracions i cassolades arreu en protesta per la presó de Sànchez i Cuixart
Barcelona

Concentracions i cassolades arreu en protesta per la presó de Sànchez i Cuixart

Redacció Actualitzat

Imatges de la concentració a Plaça Sant Jaume de Barcelona

Centenars de persones es concentren a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar per la interlocutòria de la jutge que ha decretat presó provisional sense fiança per als presidents de l'ANC i Òmnium. Entre aquests, alguns diputats del Parlament, com Anna Gabriel o els exdiputats Eulàlia ReguantDavid Fernàndez.

La concentració ha estat silenciosa i només s'ha trencat quan grups de persones han començat a cantar "Els segadors" o "L'estaca". També s'han fet crides a la mobilització i a la vaga general. Alguns dels assistents duien cartells amb el lema "Llibertat presos polítics: Sànchez i Cuixart"

També hi ha hagut aplaudiments cada cop que ha sortit algú del Palau de la Generalitat, com la mateixa Anna Gabriel, Marta Rovira, de JxSí, o la consellera Meritxell Serret.

 

Cassolades de protestar

Pràcticament en el mateix moment en què s'ha conegut la notícia, a diferents punts de Catalunya han començat cassolades de protesta. Al cap de poca estona, ANC i Òmnium han convocat a través de les xarxes socials una nova cassolada a partir de les deu del vespre.

 

 

En algunes ciutats, les cassolades han sortit de balcons i finestres fins a generar concentracions espontànies. A Terrassa, hi ha hagut una concentració davant de l'Ajuntament; a Girona, davant la comissaria de la Policia Nacional; i, a Barcelona, davant de la delegació del govern espanyol:

 

TEMES:
Procés català

VÍDEOS RELACIONATS