Madrid

Concentració a Madrid per exigir la llibertat de Cuixart i Sànchez

RedaccióActualitzat

Unes 200 persones han participat a la manifestació que aquesta tarda s'ha fet a la Puerta del Sol a Madrid, convocada per les Marxes de la Dignitat per exigir la llibertat "immediata i sense càrrecs" del líder de l'ANC, Jordi Sánchez, i del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonats preventivament per un presumpte delicte de sedició.

Les Marxes de la Dignitat, que van organitzar les massives mobilitzacions per demanar "Pa, sostre i feina" per als més desfavorits, han convocat ara aquesta marxa "pel cessament de les persecucions a les organitzacions polítiques i socials de Catalunya".

"Després de la brutal repressió soferta pels centenars de milers de persones que van exercir el seu dret a votar el passat 1 d'octubre, expressem tota la nostra solidaritat amb el poble català, al mateix temps que denunciem la salvatge actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que es van comportar com un autèntic exèrcit d'ocupació."

 

Els organitzadors lamenten tots els casos que hi va haver de persones ferides el dia del referèndum a Catalunya, les detencions dels membres d'organitzacions que han muntat manifestacions pacífiques, l'"inacceptable discurs" del rei i l'actuació de jutges i fiscals "al servei de la repressió". Tot sota la direcció del govern del PP i secundats pel PSOE i Ciutadans. Unes accions que han mostrat al món un Estat espanyol "hereu directe del franquisme":

"Aquesta bàrbara repressió desfermada sobre un poble que només pretenia votar és la mateixa que es va exercir sobre les Marxes de la Dignitat."

L'organització de l'acte s'ha mostrat a favor del dret d'autodeterminació a Catalunya i de tots els pobles que ho reclamin. "Els seus legítims objectius de sobirania requereixen, per poder arribar a bon fi, l'imprescindible lluita conjunta que permeti acabar amb el règim de Franco".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut