Estats Units

Comsumir dosis elevades de cafeïna en l'embaràs pot duplicar el risc d'avortament

Un estudi de científics nord-americans conclou que consumir cada dia dosis elevades de cafeïna durant l'embaràs pot duplicar el risc d'avortament. La investigació ha consistit a estudiar l'impacte de la cafeïna entre més d'un miler d'embarassades a qui es va preguntar per la quantitat que en prenien diàriament. Un 12,5% de les que no en consumien van tenir un avortament espontani, mentre que entre les consumidores de cafeïna, amb un consum mitjà de 200 mil·ligrams al dia, l'embaràs no va prosperar en un 24,5% dels casos. La recerca també conclou que, a banda del cafè, el consum d'altres begudes que contenen cafeïna com el te, begudes carbonatades o la xocolata calenta també incrementen el risc d'avortament.

Actualitzat

Els científics de la Fundació Kaiser Permanente han pogut demostrar, per primera vegada en la història, que hi ha una vinculació directa entre la cafeïna i el risc d'avortaments. En concret, segons conclouen, consumir 200 mil·ligrams de cafeïna al dia durant l'embaràs pot duplicar-ne el risc d'avortaments.

El seu estudi es va fer entre el 1996 i el 1998 a 1.063 embarassades de San Francisco, les quals havien de dir quantes begudes consumien cada dia, amb i sense cafeïna, des de l'última menstruació i si havien canviat els seus comportaments de consum des que havien quedat embarassades. Entre les begudes amb cafeïna s'incloïa el cafè, també el descafeïnat, el te, algunes begudes carbonatades i la xocolata calenta.

El 25% de les dones va reconèixer que no havia consumit cafeïna durant l'embaràs, mentre que el 60% prenia menys de 200 mil·ligrams al dia i el 15%, més.

Després d'analitzar els dades obtingudes, els investigadors van concloure que, sense comptar altres factors com l'edat o el tabac, la cafeïna per si mateixa incrementa les possibilitats de patir un avortament. Així, en les dones que van prendre 200 mil·ligrams de cafeïna al dia, el risc de perdre el fetus va ser el doble que en les que no en van prendre, un 24,5% enfront d'un 12,5%. Pel que fa a les dones que van consumir menys de 200 mil·ligrams, van tenir un 40% més de possibilitats que les que no van prendre cafeïna.

Davant d'aquests resultats, els responsables de l'estudi recomanen interrompre el consum de cafeïna durant els nou mesos de l'embaràs.

Anar al contingut