Washington

Compte enrere per aprovar la reforma sanitària que Obama creu garantida

Després d'un any de debat, la reforma sanitària dels Estats Units podria veure finalment la llum aquest diumenge. Els demòcrates asseguren que tenen els 216 vots necessaris perquè el projecte s'aprovi al Congrés. De totes maneres, el president dels Estats Units ha fet campanya fins el darrer moment per aconseguir els suports necessaris. Barack Obama ha comptat amb la mobilització de les bases per encoratjar els legisladors a aprovar el text.

Actualitzat
Queden poques hores perquè els Estats Units votin si la reforma sanitària d'Obama tira endavant. Els demòcrates creuen tenir ja els 216 vots favorables necessaris per aprovar la llei. Són la meitat més un dels 435 membres de la Cambra de Representants.

"Fem-ho!"


Tot i la seguretat que desprenen els demòcrates, Obama ha seguit amb els seus discursos al llarg del cap de setmana, similars als mítings que el van catapultar a la presidència. A la Universitat George Mason de Fairfax, ha assegurat que l'aprovació de la llei farà història. Obama ha repetit que no sap ni li importen els costos electorals que pugui comportar la llei, perquè farà obligatori i més barat que tothom tingui una assegurança de salut. Obama ha proclamat que la reforma sanitària tindrà una transcendència històrica igual que la que va tenir l'extensió dels drets civils.

La reforma costarà 940.000 milions de dòlars en deu anys i obligarà tots els ciutadans a contractar una assegurança i les companyies a mantenir l'assegurat si emmalalteix greument. A més, el text de la reforma també imposa a les companyies garantir la cobertura mèdica a tothom, encara que no hagin signat la pòlissa. La reforma suposarà que 32 milions de nord-americans, que fins ara no estaven assegurats, tinguin cobertura. Obama reconeix que "no és la llei perfecta", però sí el salt més gran que mai ha fet la política sanitària dels Estats Units.
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut