El senador territorial de Compromís Carles Mulet
El senador territorial de Compromís Carles Mulet
Madrid

Compromís pregunta al govern espanyol per l'"apocalipsi zombi"

El senador de Compromís Carles Mulet protesta per la falta de qualitat de les respostes del govern amb una pregunta absurda

RedaccióActualitzat

"Quins protocols té adoptats el govern davant la possibilitat d'un apocalipsi zombi?" Amb aquesta pregunta adreçada al govern espanyol, el senador territorial de Compromís Carles Mulet vol denunciar la "política d'incomunicació del govern espanyol des de la Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts.

Mulet ha explicat que la seva intenció és evidenciar la manca de respostes per part del govern:

"La nostra intenció és veure si el responsable d'enviar-nos les respostes oficials, la Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts, reflexiona sobre la inutilitat i la inconcreció de moltes d'elles davant de demandes concretes, clares i inequívoques d'informació."

La coalició Compromís explica que "l'article 20 del reglament del Senat exposa que els senadors tenen la facultat d'obtenir dades, informes o documents de les administracions públiques i que el govern ha de respondre per escrit en els 30 dies següents de la seva comunicació".

Compromís diu que "aquest termini no es compleix mai". Assegura també que "les preguntes serioses obtenen respostes que no aporten res i per tant no compleixen la seva obligació formal i no respecten el control parlamentari. Això suposa una evident carència de democràcia i comunicació".

Mulet ha recordat que les respostes anteriors que han rebut del govern no aporten res:

"Centenars de preguntes exigint mesures contra els municipis i entitats que incompleixen la llei de memòria històrica i les respostes eviten el tema sense entrar en matèria. També els preguntem per les inversions en tots i cada un dels municipis valencians, i eviten donar dades."

 

Anar al contingut