Barcelona

Compromís culpa "l'immobilisme del PSOE" del fracàs de la investidura

El seu líder, Joan Baldoví, condiciona la possibilitat de repetir la coalició amb Podem per al 26-J a la decisió de la confluència catalana que encapçala Xavier Domènech

RedaccióActualitzat

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, culpa el PSOE del fracàs de la seva proposta d'última hora per un govern d'esquerres. "L'immobilisme del PSOE" és el responsable de la situació, segons Baldoví: "El fet de no moure's ni un mil·límetre d'aquest acord tancat amb Ciutadans ha provocat que hagi estat impossible arribar a cap mena d'acord". Tot i això, el dirigent de Compromís creu que un executiu progressista és el que guanyarà i s'imposarà després de les noves eleccions, que ja dóna per fet que es faran.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3, el líder de la formació valenciana ha explicat que el gran entrebanc del fracàs de les negociacions ha estat el pacte dels socialistes amb Ciutadans i la por de Pedro Sánchez que les forces d'esquerres accedissin al govern. Ara bé, admet que les converses haurien estat més fàcils si a la taula s'hagués assegut Iñigo Errejón en lloc de Pablo Iglesias: "Crec que Pablo Iglesias és un negociador dur i Íñigo Errejón és potser un negociador més flexible. De tota manera, jo no culparia el tarannà negociador de les persones, jo culparia un pacte que el partit socialista va tancar amb Ciutadans i del qual no s'ha mogut gens."

Joan Baldoví entén que la decisió més lògica de cara al 26-J seria repetir la coalició de Podem amb les confluències territorials. Alerta, però, que tindran en compte el que faci la confluència catalana que encapçala Xavier Domènech: "Estarem molt atents a veure quina és la fórmula que utilitza En Comú Podem a l'hora de presentar-se a les eleccions per aconseguir grup propi. Nosaltres el que volem realment és això, tenir un grup propi valencià. Vam guanyar a les passades eleccions i crec que, si no passa absolutament res, tornarem a guanyar en aquestes." Per Baldoví, el seu intent final aquest dimarts d'un pacte de les esquerres ha estat l'última oportunitat per conformar govern.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut