Una perruqueria del centre de Cornellà que obrirà fins a la mitjanit
Una perruqueria del centre de Cornellà que obrirà fins a la mitjanit (Foto: ACN)
Cornellà de Llobregat/Viladecans

Compres en pijama o descomptes a canvi de petons, dues propostes per fomentar el comerç de proximitat

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i el de Viladecans han ideat dues propostes per fer front a la crisi durant les festes de Nadal. Anar a comprar en pijama o intercanviar petons a canvi de descomptes són les idees que proposen aquests municipis.

RedaccióActualitzat
Ara ja es pot anar de compres en pijama sense que ningú s'estranyi o aconseguir descomptes a canvi de petons. Però, com és possible? Doncs gràcies als comerciants del barri del centre d'alguns municipis. Aquesta iniciativa és fruit de l'enginy de diversos venedors per fomentar les compres durant el Nadal. Però no es tracta d'una proposta única, sinó que hi ha eixos comercials que també han proposat altres inventives per evitar una nova davallada en el consum.

Precisament, la campanya d'aquestes festes concentra per alguns establiments un 80% de les vendes de tot l'any. Ara els comerciants treballen per evitar que les previsions de la Confederació de Comerç de Catalunya no es compleixin, ja que pronostiquen una baixada de les vendes d'entre un 4% i un 9%. L'objectiu d'aquestes campanyes és dinamitzar el comerç local destacant els avantatges en qualitat, el tracte personalitzat i la confiança que ofereixen els establiments de proximitat.

Així doncs, avui, divendres, els comerciants del centre de Cornellà de Llobregat proposen als ciutadans passar una nit de compres diferent. Obriran les parades del mercat municipal i les botigues fins a les dotze de la nit i s'oferiran obsequis i descomptes fins al 50%. La novetat és que els botiguers rebran els seus clients en pijama i donaran un obsequi als qui s'atreveixin a anar a comprar amb el vestit d'anar a dormir. La proposta ha estat una iniciativa del Consorci per a la Promoció i la Dinamització del Comerç de Cornellà.

A Viladecans, la xarxa de comerç local s'ha proposat lluitar contra la crisi amb petons. Durant les festes, els ciutadans podran aconseguir avantatges a partir dels "petovals", uns vals que permetran intercanviar petons amb diferents serveis, hores gratuïtes d'aparcament, consumicions gratuïtes o descomptes directes. Els clients podran aconseguir els "petovals" fent un petó a algun dels "petonaires" oficials que es passejaran pels carrers del centre urbà.





Anar al contingut