Comprar un castell a Catalunya per un milió i mig d'euros

A Catalunya hi ha una cinquantena de castells que es poden comprar per viure-hi o utilitzar-los com a seu corporativa

RedaccióActualitzat

Fa uns dies es posava a la venda el castell de Llorenç del Penedès per 1,5 milions d'euros. A Catalunya es calcula que n'hi ha una cinquantena que també estan a la venda, alguns des de fa molts anys. Encara queden un miler de castells drets a tot el país.

La fortalesa del Baix Penedès va acompanyada d'unes 10-12 hectàrees de vinya i va annexada a l'església. Estructuralment no necessita cap reforma important, però sí que s'ha d'actualitzar i canviar la distribució.

Pel poble tenir una construcció amb història i d'aquesta mida és molt important. Però, qui el vulgui adquirir ha de seguir una normativa molt estricta que tenen aquest tipus de béns.

A les comarques de Lleida es venen dos castells, el de Vicfred, a la Segarra, i el de Preixens, a la Noguera. El propietari de Vicfred és veí del poble, però no hi viu. El castell està disponible per fer visites guiades. En el cas del castell de Preixens, la parella que hi viu des de fa 17 anys busca comprador per a un castell totalment equipat.

A Osona, ara mateix, també hi ha una bona oferta d'edificis singulars, però costa vendre'ls per la seva localització, com és el cas del Castell de Perafita.

Comprar un castell per viure o fer negoci

Els compradors d'aquestes construccions tan cares i tan especials són tant particulars com grans empreses que els destinen a seus corporatives. Disposar d'una propietat com aquesta és exclusiu.

La majoria de castells de Catalunya estaven en mans privades des de la desamortització del s. XVIII. Quan les propietats van deixar de ser de l'Església, molts van passar a ser de particulars.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut