Un tren d'alta velocitat, a l'estació de Lleida (ACN)
Un tren d'alta velocitat, a l'estació de Lleida (ACN)
Madrid

Competència multa quatre empreses per repartir-se els contractes d'Adif de subministraments ferroviaris per l'AVE

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència sanciona amb 5,64 milions les companyies que, durant quinze anys, van dur a terme "pràctiques que responien a una estratègia global que tenia com a objectiu eliminar la competència"

Actualitzat

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat amb 5,64 milions d'euros quatre empreses que es repartien els contractes d'Adif pels subministraments ferroviaris per a la construcció de línies de l'AVE. La CNMC considera provat que, durant quinze anys, les empreses Amurrio, Jez, Alegría i Duro Felguera es van intercanviar informació comercial i van pactar preus, a més d'altres pràctiques, com a càrtel, per eliminar la competència.

La comissió creu que, entre el juliol de 1999 i l'octubre del 2014, aquestes empreses van dur a terme "pràctiques que responien a una estratègia global que tenia com a objectiu eliminar la competència". Segons assenyala el regulador en un comunicat, aquestes conductes danyen l'interès públic perquè els preus ofertats per les empreses en els expedients de licitació "han estat més alts que els que haurien presentat si haguessin competit entre si".

La sanció també inclou multes a nou directius d'aquestes companyies per un valor total de més de 65.000 euros.

Anar al contingut