Johannesburg

Commoció a Sud-àfrica per la mort d'un taxista lligat i arrossegat per un vehicle policial

Un taxista de 27 anys va ser lligat de mans i arrossegat per un vehicle policial després que un grup de policies l'acusessin d'haver aparcat malament.

RedaccióActualitzat
Commoció a Sud-àfrica per la brutal actuació policial que ha acabat amb la mort d'un taxista. Un jove taxista de 27 anys va ser lligat de mans i arrossegat per un vehicle policial després que un grup de policies l'acusessin d'haver aparcat malament.

L'abús policial va ser enregistrat i a les imatges es pot observar com Mido Macia és detingut per un grup de policies. Els agents l'acusen d'haver aparcat malament el taxi i li reclamen les claus. Ell s'hi nega i els policies el detenen. Comencen a forcejar fins que els agents el lliguen pels canells a la part posterior d'un vehicle policial. La intenció, segons diuen, és dur-lo així fins a comissaria.

El tràgic desenllaç s'ha conegut al cap d'unes hores, quan el taxista ha aparegut mort a les mateixes dependències policials.

Gràcies al testimoni que va gravar la seqüència, el mateix president del país, Jacob Zuma, ha condemnat aquesta brutal actuació de la policia i s'ha iniciat una investigació davant les evidències. que ocupen totes les portades de diaris i informatius sud-africans.

El director de la investigació policial independent, Moses Dlamini, ha explicat: "Al seu informe, els agents només van dir que un home els va agredir i que el van detenir, el van introduir a la furgoneta i el van dur a la comissaria. No obstant això, quan veiem el vídeo, les imatges mostren en realitat una altra història molt diferent".

Amnistia Internacional ha denunciat que aquest no és un acte brutal més i aïllat per part de la policia. De fet, asseguren que l'any passat es van registrar 720 notificacions de víctimes mortals sota custòdia policial o amb implicació d'agents de l'ordre.

L'autòpsia feta dijous a Mido Macia va concloure que el jove taxista va morir per una hemorràgia interna.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut