Bogotà

Commoció a Colòmbia per l'anunci de les FARC de la mort d'onze diputats segrestats

Commoció a Colòmbia per l'anunci de la guerrilla de les FARC que onze diputats regionals que mantenien segrestats des de fa cinc anys han mort. La notícia l'ha divulgada una agència d'Estocolm que habitualment difon els comunicats del grup armat. Segons aquestes informacions, els hostatges haurien mort el 18 de juny en un foc creuat amb un grup militar no identificat. L'exèrcit ha negat haver participat en una operació de rescat i el president del país, Álvaro Uribe, ha acusat les FARC d'haver-los assassinat.

Actualitzat
Els familiars demanen als insurgents que confirmin la informació i que tornin els cadàvers per poder-los enterrar. Aquest fet s'ha produït enmig d'un procés per intercanviar presoners entre el govern i les FARC, un procés que aquest dijous ha comportat l'indult de catorze rebels més. L'executiu espera obtenir l'alliberament dels segrestats pels guerrillers, entre els quals hi ha la candidata presidencial Ingrid Bentacourt. Sobre això, Amnistia Internacional ha demanat l'alliberament de tots els civils que retenen els guerrillers.

El president de Colòmbia, Álvaro Uribe, ha anunciat, per la seva banda, que demanarà ajuda a l'Organització d'Estats Americans (OEA) per localitzar els cadàvers dels onze diputats regionals segrestats el 2002 per la guerrilla de les FARC, després de l'anunci fet pel mateix grup armat.

Finalment, el comandant de les forces militars de Colòmbia, el general Fredy Padilla, ha responsabilitzat dos caps de les FARC de la mort dels onze diputats regionals. Concretament, els ha identificat com a Edgar López Gómez, àlies "Pato Chino", i "el Grillo", dels quals ha dit que eren els responsables directes de tenir cura dels segrestats, que es trobaven en algun punt d'uns campaments a les muntanyes del departament de la vall del Cauca, al sud-oest del país.

L'oficial ha atribuït el tràgic desenllaç del segrest a "la paranoia en què es troben les FARC, que estan al final, final". "Els homes d'aquest grup terrorista ja no tenen cap altre camí que entregar-se", ha conclòs.
Anar al contingut