Toni Comín en l'entrevista al programa "Preguntes freqüents" de TV3
Lovaina

Comín: "Amb un Constitucional neutral, avui Puigdemont ja hauria estat investit"

RedaccióActualitzat

Enmig de les negociacions entre Junts per Catalunya i Esquerra per la investidura, hem sentit un nou punt de vista: el del conseller cessat pel 155 Toni Comín, des de Brussel·les.

En una entrevista al programa "Preguntes freqüents", Comín ha parlat per primer cop de la polèmica pels missatges telefònics amb Puigdemont, que va difondre Tele 5. Comín, que anava a les llistes d'Esquerra, assegura que aquest episodi ha enfortit la confiança amb el president cessat:

"La confiança que ja teníem era molt gran, molt alta. I jo diria que després d'això encara és més gran perquè els dos ens hem sentit víctimes d'aquesta mala praxi. Des del punt de vista de l'ètica periodística, això que ens han fet està molt malament"

Toni Comín ha repassat el moment polític que viu Catalunya i ha identificat dos objectius molt clars per al nou govern: aixecar el 155 i avançar cap a la república. I per aconseguir-ho, Comín aposta per una fórmula amb un doble govern, un a Catalunya per poder aixecar el 155 i un altre a Brussel·les, per internacionalitzar la qüestió catalana:

"Si els objectius són aquests, la solució només pot ser comptar amb els dos instruments. És a dir, el govern a l'interior ens permetrà aixecar el 155, però també siguem realistes: és un govern que podrà fer polítiques autonòmiques, un govern que estarà vigilat, assetjat fins i tot per un temps, no sabem quant, pel Ministeri d'Hisenda, pel Montoro, pel Tribunal Constitucional, pel govern espanyol. Per tant, a aquest govern li serà molt difícil fer república... això només ho podrà fer el govern a l'exili"

Comín ha fet aquestes declaracions des de Lovaina, on ja fa 100 dies que es troba exiliat.

El conseller de Salut cessat pel 155 ha criticat durament la resposta judicial de l'estat espanyol i ha dit que en una democràcia i en un país amb un Tribunal Constitucional neutral, Puigdemont ja hauria estat investit i no hi hauria polítics catalans a la presó:

"Estan fent un abús del Codi Penal. No hi ha el delicte de rebel·lió. Ho sap tothom. Estan intentant construir artificialment un delicte que no existeix, s'estan inventant una violència que no s'ha produït. Amb un Tribunal Constitucional neutral, avui el president Puigdemont ja hauria estat investit pel Parlament, perquè s'hauria fet la investidura telemàtica. És que és més: en una democràcia nosaltres avui estaríem a Barcelona i l'Oriol Junqueras, el Quim Forn i els Jordis estarien a casa seva"

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Investidura
Anar al contingut