Pavelló esportiu Catalunya, a Tarragona
Pavelló esportiu Catalunya, a Tarragona

Comerços i hotels de Tarragona no noten, per ara, els Jocs Mediterranis

El comerciants diuen que ningú els ha tingut en compte i que no s'ha fet cap estratègia comercial

RedaccióActualitzat

Els agents econòmics de Tarragona estan a l'expectativa sobre quin serà l'impacte dels Jocs Mediterranis. Han tingut un cost d'uns 96 milions d'euros, entre inversions i aportacions per al seu funcionament. De moment, els visitants són una incògnita.

Els que sí que hi seran són les cinc mil persones, entre atletes i personal, que participen als Jocs i això potser ajuda a contrarestar la davallada que pateixen ara mateix els hotels, com apunta Eduard Farriol, president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona:

"Normalment, l'any que tenim Mundial notem una davallada i aquest any estem com un any normal i corrent. Potser que es compensi una cosa amb l'altra."


En la mateixa línia s'expressa Francesc Pintado, president de l'Associació Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, que a hores d'ara no han notat cap increment de visitants, si bé esperen que els Jocs siguin un aparador:

"No hi ha una realitat palpable, no hi ha unes reserves palpables, però no només els restauradors sinó la ciutat, tothom, està il·lusionat amb aquests Jocs. És el nostre moment, el volem aprofitar i volem ensenyar al món, als seus visitants, la grandesa d'aquesta ciutat que tant ens estimem."

 

Els comerciants, per la seva banda, són força crítics. Diuen que ningú els ha tingut en compte. No s'ha fet cap estratègia comercial.

Els Jocs s'havien de celebrar el 2017 i llavors sí que hi va haver marxandatge, però amb l'ajornament no s'ha fet cap nova acció i això, sostenen, no ha ajudat a escalfar l'ambient, com argumenta Judith Sentís, de l'Associació Via T:

"La veritat és que hi ha molt de dubte i misteri sobre els Jocs perquè realment no se n'ha fet prou ressò, almenys en tema comercial. Llavors estem bastant expectants a veure què passa. Esperem que sigui positiu i que generi moviment i que generi vendes."

 

Ara bé, si l'impacte econòmic immediat encara és una incògnita, hi ha més consens sobre la petjada futura dels Jocs, en especial pel llegat en infraestructures esportives, amb un impacte positiu en el futur, com apunta Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona:

"Els Jocs del Mediterrani ens ajudaran que tot el món conegui una oferta nova perquè deixarà infraestructures noves per desenvolupar activitats turístiques. Si ens fixem en el que va passar a Almeria l'any 2005 i quin va ser l'impacte dels Jocs Mediterranis, doncs va ser aquest".


Caldrà esperar a la cloenda dels Jocs per saber, amb els números a la mà, quin és el balanç econòmic d'aquest esdeveniment.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaInfraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut