Monistrol

Comencen les tasques d'estabilització de la muntanya de Montserrat

Les tasques d'estabilització de la muntanya de Montserrat han començat aquest dimecres al matí, al cap de tres dies de l'esllavissada, que ha deixat el monestir un altra vegada aïllat per via terrestre. La feina s'ha iniciat aprofitant la millora del temps, que suposa menys risc per als treballadors que hi participen. Els operaris han de sanejar i estabilitzar la paret de Degotalls, una tasca que es preveu que els requerirà uns quatre dies. Si el temps empitjora, però, les obres se suspendran.

Actualitzat
Els operaris han de fixar roques grans i fer-ne caure d'altres de manera controlada, una tasca que els geòlegs supervisen tant des de terra com amb helicòpters. Un cop hagin acabat aquest procés, podria començar la neteja de la via d'accés al monestir, que es pot allargar quatre dies més. En funció de com evolucionin s'hi obrirà un pas provisional.

Quan ja s'hagin completat les obres de neteja de la carretera serà l'hora de treballar a la via i a la catenària del servei de cremallera, que poden suposar quatre dies més.

L'esllavissada va fer caure unes nou roques d'uns quinze metres cúbics que van cedir del vessant de la muntanya. Des d'aleshores, el telefèric és l'única via d'accés i de sortida de Monterrat. El mateix dia del despreniment es van evacuar, amb aquest sistema, unes 1.800 persones.
Anar al contingut