Un cartell de rebaixes en una botiga
Les rebaixes estan fixades ara en dos períodes: un a l'estiu i l'altre a l'hivern
Barcelona

Comencen les rebaixes d'estiu, les millors des del començament de la crisi, segons el petit comerç

L'augment del poder adquisitiu de moltes famílies, l'increment de confiança i la disminució de l'atur, entre els motius que dóna el sector per justificar el seu optimisme

RedaccióActualitzat

Com cada 1 de juliol, aquest dimecres comencen oficialment les rebaixes d'estiu. El petit comerç català preveu la "millor" campanya des del començament de la crisi, el 2008. Així ho ha assegurat el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, que ha justificat l'optimisme per l'augment del poder adquisitiu, la caiguda de l'atur i el repunt de la confiança dels consumidors.

La despesa mitjana per persona superarà els 100 euros, i els sectors estrella tornaran a ser, com és habitual tant en les rebaixes d'hivern com en les d'estiu, el de la moda i el calçat, tot i que també tindrà protagonisme l'electrònica.

A diferència d'altres anys, les previsions de créixer en facturació han animat els comerciants a contractar reforços, sobretot per cobrir el començament de la campanya, ja que les seves plantilles es componen habitualment d'entre una i tres persones. Tot i això, el petit comerç es manté prudent i no es faran grans contractacions.

Tot i que el tret de sortida de les rebaixes és aquest dimecres, hi ha grans marques que ja fa dies que ofereixen descomptes del 30%, 40% i 50%, aprofitant que la llei espanyola de comerç ho permet, cosa que ha obligat alguns comerciants a avançar també les seves promocions. En canvi, la norma catalana, més restrictiva i que defensa la data tradicional de l'1 de juliol, està suspesa. 

Anar al contingut