Carrers tallats per la nova superilla al nucli antic d'Horta
Carrers tallats per la nova superilla al nucli antic d'Horta

Comencen les obres d'una nova superilla al nucli antic d'Horta, a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona preveu guanyar uns 3.000 metres quadrats per a vianants

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha començat, aquest mes d'octubre, les obres d'una nova superilla al nucli antic d'Horta. La intervenció consistirà en diverses actuacions entre els carrers Fulton, Horta, Feliu i Codina i Chapí, i es guanyaran 2.832 metres quadrats d'espai públic per al vianant. El cost total de les obres serà d'un milió 840 mil euros.

La primera fase afecta els carrers Fulton (entre el carrer Tajo i la plaça d'Eivissa) i Horta (entre la plaça d'Eivissa i la Baixada de la Combinació) i es preveu que acabi el mes de desembre. L'Ajuntament urbanitzarà aquests carrers amb una plataforma única, anivellant la calçada i la vorera, per donar prioritat als vianants. D'aquesta manera, es preveu evitar que els cotxes facin servir aquestes vies lliures de semàfors per travessar el nucli antic d'Horta i accedir a la Ronda de Dalt. Es calcula que, actualment, hi circulen uns 3.000 cotxes al dia.

Alhora també s'instal·larà nou mobiliari urbà i zones verdes. Es millorarà l'accessibilitat de la parada de bus i es mantindrà l'accés de vehicles, però amb velocitat reduïda. Així mateix, els cotxes no hi podran estacionar, tot i que es comptarà amb una zona de càrrega i descàrrega.

També pacificaran el carrer Chapí fins a Feliu i Codina, i d'aquí al carrer d'Eduard Toda. S'implementarà també una plataforma única i es proposa un sentit únic al carrer Feliu i Codina entre el carrer d'Eduard Toda i el carrer Mestre Dalmau; i al carrer Chapí entre el carrer Feliu i Codina i el carrer Martí Alsina.

 

 

La segona fase de la superilla no es farà fins al pròxim mandat i es preveu que acabi el mes de juliol del 2019. Tindrà lloc al carrer Chapí, entre el carrer Rectoria i el carrer Feliu i Codina. Serà de caràcter similar i incorporarà jardineres amb arbres.

D'aquesta manera el programa Superilles de l'Ajuntament de Barcelona continua estenent-se per la ciutat, alhora que avança també al Poblenou, Sant Antoni i les Corts. Abans d'acabar el mandat, el govern Colau n'estudia la cinquena, a Hostafrancs.


L'opinió dels comerciants

Entre els botiguers, hi ha por d'una baixada de vendes i una clara demanda de compliment de terminis de la primera fase de les obres, ja que després s'acosten les dates de Nadal. Un exemple n'és el testimoni de Víctor González:

"Que compleixin amb el termini establert que és el 15 de desembre, perquè, amb les dates que s'acosten, que són les fortes de l'any, si no tenim això acabat, aquí no passarà una formiga".

Altres comerciants, com Jaume Puigbó, creuen que l'Ajuntament "obra i tanca carrers sense veure les afectacions que fan als comerciants, que són els que al final paguem els impostos i lluitem per tirar endavant".

Notícia relacionada: La superilla continua sent polèmica un any després

 

ARXIVAT A:
Infraestructures
Anar al contingut