Ronda del mig entre Lesseps i l'Escorial
Ronda del mig entre Lesseps i l'Escorial
Barcelona

Comencen les obres a la Travessera de Dalt entre la plaça Lesseps i el carrer de l'Escorial

Es tracta d'una actuació que beneficiarà els vianants, perquè es disminuirà l'espai destinat al trànsit rodat i s'augmentarà el destinat a vianants i al transport públic

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana han començat les obres de remodelació de la Travessera de Dalt en un tram de 700 metres entre la plaça Lesseps i el carrer de l'Escorial, al districte de Gràcia de Barcelona. Aquestes obres donaran continuïtat a la urbanització global de la Ronda del Mig.

Es tracta d'una actuació que beneficiarà els vianants, ja que es permetrà disminuir l'espai destinat a trànsit rodat i augmentar el dels vianants i transport públic. Així, s'eliminarà l'efecte barrera entre barris que ha suposat la Ronda del Mig des de la seva configuració inicial.

Les primeres feines consistiran en demolicions parcials de voreres, retirada de l'arbrat, enllaços de la xarxa d'Alta Tensió i pavimentacions. Al mateix temps, les obres permetran preparar i adequar un carril de circulació provisional en cada sentit, situat a l'espai més pròxim a la vorera, que permetrà els desviaments de trànsit en posteriors fases de l'obra de remodelació.

L'empresa municipal BIMSA ha enviat 3.500 cartes i ha fet 950 avisos per explicar als veïns els treballs previstos. A més a més, a partir d'aquest dilluns hi haurà informadors que atendran les demandes de veïns i comerciants i els donaran informació sobre les afectacions de cada fase de les obres.

Els treballs, que tindran una durada de 18 mesos, s'han licitat per 8,8 milions d'euros.

Anar al contingut