Pla obert on es pot veure una màquina retroexcavadora retirant runa de l'esllavissada de Castell de Mur, el 4 de juny de 2018. (Vertical)
Pla obert on es pot veure una màquina retroexcavadora retirant runa de l'esllavissada de Castell de Mur, el 4 de juny de 2018. (Vertical)

Comencen els treballs per retirar la runa de l'esllavissada de la carretera de Castell de Mur

Actualitzat

ACN Castell de Mur.-La Diputació de Lleida ha començat aquest dilluns els treballs amb maquinària pesada per poder retirar el material abocat sobre la carretera LV-9124 a Castell de Mur (Pallars Jussà). Es fa després que la setmana passada finalitzessin els treballs d'alçada d'estabilització del cingle on es va produir l'esllavissada per tal que els equips que han de treballar-hi ara ho puguin fer amb garanties de seguretat. A la zona s'hi ha desplaçat un equip de maquinària compost per dos retroexcavadores giratòries i un bulldozer de gran tonatge. La retirada del material és la tercera fase prevista en aquestes obres d'emergència arran de l'esllavissada del passat 16 d'abril que es va cobrar la vida de dues persones que van quedar atrapades al vehicle amb que circulaven.

Després de l'esllavissada es va habilitar un pas alternatiu per una pista forestal que connectar el nucli de Cellers amb Moror. Mentrestant s'ha estabilitzat el cingle on va tenir lloc l'esllavissada. Una vegada s'hagin retirat les roques caldrà reconstruir la carretera i de cara a la tardor caldrà portar a terme mesures correctores mediambientals a la zona afectada. El pressupost de totes aquestes obres d'emergència s'estima en uns 450.000 euros. La previsió és que es pugui donar pas a la carretera a finals d'aquest mes de juny sobre la nova esplanació construïda.

Anar al contingut