La comitiva judicial i forenses han arribat al Teatre-Museu per exhumar el cos de Dalí
La comitiva judicial i forenses han arribat al Teatre-Museu per exhumar el cos de Dalí
Figueres

El cos de Dalí ha estat exhumat aquesta matinada

Se n'han extret mostres d'ADN per aclarir el litigi sobre la seva paternitat i, segons testimonis, el cos del pintor es troba en bon estat de conservació

RedaccióActualitzat

Passada la mitjanit s'han donat per acabades les tasques d'exhumació de les restes mortals de Salvador Dalí. L'operació, que ha durat unes quatre hores i mitja, s'ha iniciat poc abans de les 8 del vespre, un cop el Teatre-Museu de Figueres ha tancat al públic. Les mostres biològiques que s'han extret han estat una dent i un ós llarg tal com demanava l'exhort, i un cop s'hagin anal.litzat es retornaran. La demanda de paternitat l'ha presentat la vident Pilar Abel.

El Museu té previst obrir portes a les nou com cada dia. Abans, però, hi haurà una conferència de premsa per explicar els detalls del que s'ha fet i del que es farà.

Els primers en arribar al teatre Museu Dalí, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip acompanyada del forense Narcís Bardelet, que va ser qui va embalsar al geni quan va morir fa 28 anys.  Diferents membres de la Fundació, així com el seu representant legal, esperaven als assistents a l'exhumació. La comitiva judicial amb els forenses arribaven minuts després de les vuit, quan el Museu ja havia tancat les portes al públic. Poc abans els operaris ja han començat a treballar per preparar la logística. Tot a porta tancada, sense possibilitat de fer imatges.

 

 

 

El procés ha començat aixecant una llosa d'1,5 tones que hi ha sobre la cripta on està enterrat el pintor. L'extracció del fèretre de l'interior de la tomba s'ha completat a les 21.45 hores. I a les 22.20 s'ha obert el taüt i ha començat la feina d'extreure'n les restes biològiques. Des d'aquest moment, els únics que han continuat a la zona de treball han estat els tècnics forenses i la lletrada de l'administració de justícia.

Hi ha la possibilitat que el cos no es torni a enterrar de seguida, segons l'estat del cos i que es comprovi que les mostres no estiguin danyades per formol. En tot cas, segons testimonis, el cos del pintor es trobaria en bon estat de conservació

Gran expectació

Desenes de periodistes, a més de veïns i turistes de la zona, s'hi han acostat per seguir l'esdeveniment, tot i que les mesures de seguretat han sigut fortes per impedir que se n'obtinguin i difonguin imatges.

 

 

Entre els que s'han desplaçat a Figueres hi havia l'empresa que ha muntat les carpes que protegeixen la cúpula del museu, per impedir que es puguessin fer fotos des d'un dron. També s'ha col·locat una altra sobre el cadàver del pintor, per facilitar la feina dels forenses i presevar les despulles del geni.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut