Començar el curs vacunats: la petició per carta del govern a les famílies d'alumnes d'ESO

Els consellers de Salut i Educació envien una carta a les famílies per animar els menors a immunitzar-se

Actualitzat

"Vacunar-se abans de l'inici de curs és un acte de responsabilitat envers un mateix o una mateixa i un acte de solidaritat amb tot el nostre entorn". Aquest és el missatge que el govern ha traslladat en una carta dirigida a les famílies de tots els alumnes de secundària.

L'objectiu és incrementar la taxa d'immunització entre els joves. El document recorda que totes les persones més grans de 12 anys poden demanar hora per vacunar-se o bé assistir als punts de vacunació sense cita prèvia.

Els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i el d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, signen el text, que recorda que el curs passat es van poder mantenir les escoles obertes gràcies a la responsabilitat de la comunitat educativa i sanitària.

Els consellers agraeixen "la implicació dels docents i tots els professionals de l'educació, les famílies, l'alumnat, els ajuntaments i el personal sanitari" durant el curs passat.

Més de la meitat dels joves entre 12 i 15 anys ja s'han vacunat com a mínim d'una dosi. L'objectiu del govern és començar el curs amb tots els adolescents amb almenys una dosi de la vacuna.


Sense quarantena si hi ha prou vacunats

Educació va avançar aquesta setmana que, a secundària, en aquells grups bombolla on hi hagi prou vacunats, es podrien flexibilitzar les quarantenes de tots els alumnes d'un grup bombolla quan hi hagi un positiu. A primària, però, es mantindrien les quarantenes com el curs passat.

Alguns canvis més per aquest pròxim curs són que no es prendrà la temperatura als alumnes quan arribin a l'escola i podran compartir material escolar.

Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, però amb mascareta. A l'aula, es mantindran les distàncies d'almenys 1,5 metres a l'aula, tot i que podrien reduir-se si la situació ho permet.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Covid-19
Anar al contingut