Una grua carrega la furgoneta accidentada.
El vehicle ha sortit de la via i ha caigut en un terraplè de 20 metres d'alçada.
Barcelona

Comença l'"operació tornada" amb cues quilomètriques i nou víctimes mortals des de l'inici de la Setmana Santa

L'"operació tornada" de les vacances de Setmana Santa està en marxa i ja ha provocat els primers maldecaps als conductors, especialment a aquells que aquest diumenge a la tarda circulaven per la C-31, l'AP-7 i l'N-340. En aquestes vies s'han registrat retencions quilomètriques. Es preveu que tornin a l'àrea metropolitana 621.000 vehicles, un 30% dels quals ja ho han fet. Quan encara no s'han acabat aquests dies de festa, s'han de lamentar nou víctimes mortals a les carreteres catalanes. L'últim accident va passar dissabte de matinada a Manlleu. Un cotxe va sortir de la via i l'acompanyant, una noia de 18 anys veïna de la mateixa població, va morir.

Actualitzat
El retorn de les vacances de Setmana Santa, que ha començat aquest diumenge a la tarda i s'allargarà fins dilluns a la mitjanit, s'ha estrenat amb retencions importants a les vies habituals, és a dir, a les carreteres d'accés i sortida de les platges de la Costa Brava i la Costa Daurada.

Les principals complicacions s'han registrat a la C-31, amb quinze quilòmetres de cua entre Mont-ras i Castell-Platja d'Aro, i a l'N-340, amb dotze quilòmetres de circulació lenta i aturades entre Torredembarra i el Vendrell.

L'AP-7 tampoc s'ha escapat de les clàssiques retencions, que han arribat als deu quilòmetres a la zona de Vilafranca del Penedès i als quatre a Sant Celoni. Una avaria a mitja tarda a Sant Sadurní ha complicat el trànsit en sentit nord.

Nou víctimes a les carreteres

Des de l'inici de la Setmana Santa cal lamentar nou víctimes mortals. La primera va ser una dona de 27 anys, que va morir diumenge de la setmana passada en xocar frontalment amb el cotxe contra un camió al pas de la carretera N-340 per Tarragona.

La segona víctima va ser un motorista que, dimarts passat, va morir en sortir de la via a Toses, a la carretera N-260. Dos dies després va haver-hi un accident a Garcia, a la Ribera d'Ebre, en què van xocar un cotxe i un camió de gran tonatge que transportava pinso animal. Tres dels ocupants del cotxe van perdre la vida arran d'aquest sinistre, que va produir-se a la carretera C-12.

El mateix dijous un ciclista d'edat avançada va morir atropellat a la Garrotxa, al pas de la carretera C-152 pel terme municipal de les Preses. La mateixa jornada va morir un motorista de 40 anys en xocar amb un cotxe a Masquefa, a la carretera B-224.

El dia de Sant Jordi va morir una nena de dos anys en un accident en una carretera comarcal, al terme municipal de Sant Quirze del Vallès. Una furgoneta amb sis membres de la mateixa família va sortir de la via per causes encara desconegudes. Finalment, la matinada d'aquest diumenge ha mort una noia de 18 anys a Manlleu, en sortir de la carretera BV-4608 el vehicle en què viatjava.

En el total de tots els accidents amb víctimes mortals, cal lamentar també sis ferits de caràcter greu.
Anar al contingut