Madrid

Comença la primera vaga de deures escolars que es fa a Espanya

La FAPAC, la federació d'AMPA més gran de Catalunya, no es posiciona respecte a la vaga de deures, però creu que generen desigualtats

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana comença la primera vaga de deures escolars que es fa a Espanya.

La CEAPA, la Coordinadora Espanyola d'Associacions de Pares i Mares, vol que durant tots els caps de setmana de novembre els mestres no posin deures als seus alumnes i que, si ho fan, les famílies justifiquin per què els seus fills no els han fet.

José Luis Pazo, el president de la CEAPA, ho explicava aquesta setmana al Matí de Catalunya Ràdio.

"El que nosaltres plantegem és una cosa tan revolucionària com dir que volem passar els caps de setmana amb els nostres fills i filles fent activitats familiars. El que sembla mentida és que hi hagi qui qüestioni el nostre dret a fer això i que plantegi que no, que l'escola ha de decidir el que fan els nostres fills els cap de setmana, les vacances... i que el que nosaltres volem fer amb ells és secundari."

Des de la FAPAC, la Federació d'Associacions de Pares de Catalunya, no es posicionen respecte a la vaga de deures convocada per la CEAPA però la seva presidenta, Montse Conejo, posa l'accent en les desigualtats que es generen entre els alumnes a partir de les feines que han de fer a casa.

"El que sí que tenim molt clar és que una de les coses que crea és desigualtats, perquè no tothom té al costat famílies que poden estar amb els seus fills ajudant i donant un cop de mà si el necessiten."

 

En desacord amb la vaga

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va dir ahir, divendres, a la sortida del Consell de Ministres, que la vaga de deures és una mala idea. El ministre és partidari de debatre el tema en el marc del pacte nacional per l'educació que vol impulsar el nou govern del PP.

No és l'únic que creu que és una mala idea. El sindicat de docents ANPE la rebutja perquè "qüestiona la feina del professorat i atempta contra la llibertat de càtedra i el principi d'autonomia pedagògica i organitzativa dels centres". També des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris, CSIF, han fet una crida a no seguir la vaga.

Per la Confederació Catòlica de Pares d'Alumnes, CONCAPA, majoritària a la xarxa concertada, és increïble que "s'encoratgi" les famílies i els fills a no "complir les obligacions educatives". Des de la Confederació de Famílies i Pares d'Alumnes, COFAPA, han dit que, "en sentit ampli", els deures són una "oportunitat per aprendre", però que han d'estar adaptats a l'edat. De totes maneres, creuen que el debat pot ser enriquidor si es fa en un marc que potenciï la implicació de la família en l'educació dels fills.

 

Anar al contingut