Barcelona

Comença la preinscripció escolar, que s'ha avançat per adaptar-se al nou calendari escolar

Comença la preinscripció escolar per al gruix d'alumnes d'Educació Infantil, Primària i Secundària del curs 2010-2011. Com a novetat, les famílies monoparentals sumaran 15 punts addicionals en cas d'empat amb una altra família, un avantatge com el que tenen les famílies nombroses.

Actualitzat
Comença el període de preinscripció escolar per als més d'1.032.000 alumnes que el curs 2010-2011 faran Educació Infantil, Primària o ESO. La majoria de criteris del sistema de punts continuaran igual, però hi ha una novetat que afavorirà les famílies monoparentals.

Els punts

El fet que hi hagi germans matriculats al centre farà que la família sumi 40 punts, 30 si casa seva és a l'àrea de proximitat de l'escola, 20 si el que és a prop és el lloc de treball i 10 si el domicili és al mateix municipi que el centre escollit. També hi ha 10 punts per a discapacitats de l'alumne o d'un familiar de primer grau, i si el pare, mare o tutor reben l'ajut de renda mínima d'inserció.

Les monoparentals

Les famílies monoparentals, com les nombroses, sumaran 15 punts addicionals en cas de desempat, tot i que en alguns dels fulletons informatius que ha fet el Departament d'Educació aquesta dada no consta.

S'ha avançat

La preinscripció s'ha avançat per la implantació del nou calendari escolar. S'allargarà fins al 16 de febrer per al segon cicle d'Infantil, Primària i ESO, i entre el 10 i el 21 de maig per al Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics. En el cas dels nens d'entre 0 i 3 anys, el calendari de preinscripió el poden establir els ajuntaments.
Anar al contingut