Primer dia de preinscripció escolar
Primer dia de preinscripció escolar

Comença la preinscripció escolar amb 99 grups més a P3 i 94 a ESO

Entre les novetats, els centres informaran quan hi hagi vacants també en les segones i terceres opcions, i s'incrementen les mesures de control per detectar el frau

RedaccióActualitzat

La preinscripció escolar començarà aquest dijous a Catalunya amb un increment de 99 grups de P3 i 94 de primer d'ESO per al proper curs a les escoles públiques i concertades, segons les dades ofertes per la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz.

El període d'inscripcions s'acaba el 4 d'abril. El curs que ve hi haurà 77.220 places a P3 i 83.500 a 1r d'ESO. També s'obriran 15 nous centres i es crearan 6 instituts escola. Com a novetats, a les llistes d'espera dels centres educatius no hi haurà només les sol·licituds que s'hagin demanat en primera opció, sinó també les situades en altres posicions. A més a més, es publicaran les llistes dels nous alumnes que s'han matriculat a cada centre i també s'informarà del nombre de vacants que hi hagin quedat. I s'intensificaran les mesures per perseguir el frau en les inscripcions.

La consellera va remarcar que de cara al proper curs es manté la reducció de la ràtio a 22 alumnes en grups de P3 en entorns socioeconòmics desfavorits, i que aquest any s'aposta per la reducció a 27 en els de primer d'ESO de centres d'alta complexitat "malgrat l'augment de població".

També va subratllar que es vol limitar la 'matrícula viva' als centres d'alta complexitat, i afavorir una escolarització equilibrada dels alumnes amb necessitats especials, amb actuacions d'acompanyament i acolliment durant la preinscripció treballant al costat dels municipis.

Anar al contingut