Seyne-les-Alpes

Comença la identificació dels primers cadàvers rescatats de l'avió estavellat als Alps

Tot i que les condicions meteorològiques milloren, l'orografia del lloc farà que el procés de recuperació sigui molt lent

RedaccióActualitzat

Amb una mica d'endarreriment per la boira, aquest dijous al matí s'han reprès les tasques de recerca dels cossos de les 150 víctimes i de les restes de l'avió estavellat dimarts als Alps francesos. L'operatiu, que no s'aturarà mentre hi hagi llum, el formen helicòpters i un miler d'efectius sobre el terreny, i se centra, també, a recuperar la segona caixa negra. Al lloc de la catàstrofe hi treballen una setantena de persones, entre els quals especialistes en la identificació de cadàvers.

Les primeres restes humanes van arribar a última hora d'aquest dimecres al centre d'operacions de Seyne-les-Alps, habilitat perquè els metges forenses analitzin l'ADN dels cadàversAra bé, es tracta d'un procés molt lent, que pot durar molt temps, tal com ha reconegut el fiscal de Marsella Brice Robin, que no creu que acabi abans de la setmana que ve. Un equip de la policia científica espanyola, format per tres agents de la Policia Nacional i tres de la Guàrdia Civil, s'ha desplaçat a França per a l'assistència en les tasques d'identificació.

L'àrea de recerca és d'unes quatre hectàrees, en una zona amb molt pendent i de difícil accés. La Gendarmeria continua treballant per establir una via terrestre, però l'orografia ho està complicant molt. "A peu és pràcticament impossible d'arribar-hi", ja admetia aquest dimecres el guardaboscos Gilbert Aldi, que coneix bé el lloc.

L'avió ha quedat molt esmicolat, "polvoritzat", i les restes de l'avió estan molt escampades. La part més gran que es conserva del fuselatge fa un parell de metres quadrats. Tot indica que l'aparell va impactar a una gran velocitat. Per això, el primer ministre francès, Manuel Valls, ja va advertir que la feina dels metges forenses serà "extremadament llarga i difícil", tot i que s'hi han destinat "mitjans considerables" per avançar tan ràpid com sigui possible.

Un dia assolellat

Seyne-les-Alpes s'ha despertat amb sol i fred, amb temperatures una mica per sota dels 0 ºC. Hi haurà un temps estable durant tot el dia. És possible que cap al migdia es tapi un mica el cel, però sense precipitació. Les temperatures més altes del dia rondaran cap als 10 ºC a muntanya i els 14 ºC a les valls.

Durant els pròxims dies, un lleuger flux de vent del nord permetrà que el temps sigui ben assolellat durant la setmana, amb temperatures que, a més a més, tendiran a remuntar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut