Comença la campanya electoral de les generals del 20-N

Acaba de començar una altra campanya d'eleccions generals, aquesta vegada amb un denominador comú: l'economia, superar la crisi. Els que han governat fins ara, conscients que deixen un llegat poc suculent, busquen resistir el tsunami que sembla que empeny els populars. Zapatero s'ha apartat de la cursa en favor de Rubalcaba, que se les haurà amb un Rajoy a qui les enquestes diuen que té el peu al coll de La Moncloa. A Catalunya, Chacón i Duran repeteixen el duel de fa quatre anys. A Esquerra o el PP català, hi ha cares noves tant en els candidats com en els líders de partit, mentre que, a Iniciativa, Joan Herrera ha passat d'un paper a l'altre.

Actualitzat
Resistir com a primera força a Catalunya és el gran objectiu dels socialistes, que, a diferència de les últimes campanyes, renuncien a omplir el Palau Sant Jordi, per motius, diuen, estrictament econòmics. Zapatero no serà en una campanya que tindrà presència de Rubalcaba un sol dia, amb actes a Barcelona i Tarragona, i un cop més Felipe González, aquest mateix divendres. Chacón arrenca a casa, a Esplugues de Llobregat. Un missatge que encaixa amb l'aposta de fer-la pròxima.

L'objectiu de Convergència i Unió d'aconseguir votants desencantats dels socialistes, no només en les eleccions catalanes, sinó també en les espanyoles, tenia aquesta mitjanit una imatge per reforçar el missatge: algú amb passat en el PSC, com el conseller Ferran Mascarell fent costat a Josep Antoni Duran i Lleida, que, amb Artur Mas, han començat campanya a Barcelona.

15.000 quilòmetres és el que Rajoy, com Rubalcaba, diu que farà en una campanya que comença per primer cop a Catalunya, a Castelldefels, amb el candidat Jorge Fernández Díaz. Llançant endins i enfora el missatge que Catalunya és una prioritat per assegurar una majoria absoluta, Rajoy tornarà un dia més a Barcelona i portarà De Cospedal a Badalona, l'altra gran ciutat on governen.

Que els populars tinguin aquesta alcaldia és el que ha fet decidir Esquerra a arrencar la campanya a Badalona, com a símbol d'allò que no els agrada. Fent bandera de l'austeritat, amb una retallada del 60 per cent respecte a l'última campanya al Congrés, Alfred Bosch s'estrena com a candidat d'Esquerra, en coalició amb Reagrupament i la plataforma Catalunya Sí, i confia trencar la tendència a la baixa de les últimes eleccions.

L'estrena en política i com a candidat és també el cas de Joan Coscubiela, a Iniciativa-Esquerra Unida. L'única esquerra autèntica, en paraules de qui tanca la llista, l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. L'inici de campanya serà a la gran ciutat més fidel a Iniciativa, el Prat de Llobregat.

La campanya es podrà seguir a través de l'especial informatiu que aquest portal informatiu ha publicat per agrupar-hi totes les notícies, i els debats i entrevistes a TV3 i Catalunya Ràdio que protagonitzin els candidats. També hi ha previstos xats dels candidats amb els usuaris del 324.cat i, permanentment, l'especial manté una finestra oberta al Twitter dels candidats de tot Catalunya.

Nota de la redacció
Els fem notar que en tots els espais informatius del 324.cat, la cobertura de la campanya electoral no respon a criteris estrictament periodístics, sinó a l'ordre d'aparició dels partits i la durada de les informacions que fixa el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i que s'emparen en la llei electoral espanyola. Els professionals no hi estem d'acord, perquè considerem que això condiciona el dret a la informació de la ciutadania.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut