L'autocar de la Guàrdia Civil que trasllada Forn, Rull i Turull sortint de Valdemoro aquest matí
L'autocar de la Guàrdia Civil que trasllada Forn, Rull i Turull sortint de Valdemoro aquest matí
Madrid

Forn, Rull i Turull surten de la presó de Valdemoro per arribar, demà, a Catalunya

Dilluns han dormit al centre madrileny, aquest dimarts ho faran al de Zuera, a Saragossa, i demà arribaran a Lledoners

RedaccióActualitzat

Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull ja són camí de la presó aragonesa de Zuera, entre Saragossa i Osca.

Aquest matí, poc abans de les deu, han sortit en el quart comboi de trasllat de presos que ha deixat la presó madrilenya de Valdemoro.

Són unes quatre hores de trajecte dins de l'autocar de la Guàrdia Civil, en què els presos viatgen tancats en cel·les individuals.

 

Forn Turull i Rull són els tres últims presos independentistes que estaven pendents del seu trasllat a una presó catalana.

Ara que ja són fora d'Estremera, els seus familiars han volgut agrair als funcionaris i també als presos d'aquest centre penitenciari el tracte que els han dispensat, que diuen que els ha ajudat a fer més suportable l'estada a la presó. El missatge s'ha difós a través dels comptes de Twitter de tots tres.

 

 

Tots tres quedaran ingressats en el centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, on arribaran després de tres dies de viatge fent nit en dues altres presons.

El procés és el mateix que es va aplicar en el cas del trasllat a Catalunya d'Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, la setmana passada.

Va començar aquest dilluns amb trasllat de Forn, Rull i Turull des de la presó d'Estremera a la de Valdemoro, on es centralitzen els desplaçaments.

Després de fer nit a Valdemoro, aquest dimarts ho faran a Zuera, a Saragossa, on arribaran, previsiblement, a primera hora de la tarda.

 

No serà fins dimecres que dormiran en el centre penitenciari de Lledoners, on la setmana passada van arribar Oriol Junqueras, Raül  Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

El viatge, però, no serà directe de Zuera a Lledoners, sinó que faran escala a la presó de Brians II, on la Guàrdia Civil traspassarà la responsabilitat del trasllat, ja en territori català, als Mossos d'Esquadra, que seran els encarregats de conduir-los fins a Lledoners.

Segons fonts penitenciàries, segueixen el mateix protocol de conducció ordinària amb què van portar els altres presos independentistes homes. Carme Forcadell i Dolors Bassa van ser traslladades, en canvi, a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, en un sol dia, en una conducció especial i directa. Només van fer dues parades tècniques, breus, una de les quals a la presó de Zuera.

Vistiplau de Llarena

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va donar, dimarts passat, el vistiplau a les peticions de Forn, Rull i Turull, ja que formalment van demanar el trasllat més tard que els altres sis presoners.

El magistrat va reiterar, en la seva resposta, que correspon a Institucions Penitenciàries decidir sobre el possible acostament dels processats en situació de presó provisional.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJoaquim FornJosep RullJordi Turull
Anar al contingut