Moment en què la furgoneta de la Guàrdia Civil amb Carme Forcadell i Dolors Bassa ha arribat a la presó de Figueres
Moment en què la furgoneta de la Guàrdia Civil amb Carme Forcadell i Dolors Bassa ha arribat a la presó de Figueres
Figueres

Carme Forcadell i Dolors Bassa arriben a la presó del Puig de les Basses

A diferència dels traslladats a Lledoners, l'expresidenta del Parlament i l'exconsellera només han fet una parada tècnica a Zuera

RedaccióActualitzat

Carme Forcadell i Dolors Bassa han ingressat aquest dimecres a la presó del Puig de les Basses, a Figueres. El comboi que ha traslladat a Catalunya l'expresidenta del Parlament i l'exconsellera ha arribat a les 16.20 al centre penitenciari, després de fer només una parada tècnica a Zuera, la presó situada entre Saragossa i Osca.

El trasllat ha estat, per tant, directe, a diferència del que ha passat amb els presos de Lledoners, que hi han fet nit. Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han arribat a Sant Joan de Vilatorrada a quarts de dues del migdia, després de passar per Brians 2.

Una desena de persones, entre les quals familiars de l'exconsellera, s'han concentrat a l'entrada de la presó en suport a les preses. També se'ls han afegit membres dels Comitès de Defensa de la República.
 


El trajecte fins a Catalunya de l'expresidenta del Parlament i l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies del govern de Carles Puigdemont ha començat a tres quarts de vuit del matí, quan han sortit de la presó madrilenya d'Alcalá-Meco dins d'un furgó de la Guàrdia Civil.

 

La parada a Zuera ha estat d'uns tres quarts d'hora: hi havien arribat passades les onze, i n'han sortit uns minuts abans de les dotze. 

Les dues preses independentistes han reprès el camí fins al centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres, on continuaran en presó preventiva.

El trasllat de Forcadell i Bassa ha estat, segons Institucions Penitenciàries, un trasllat ordinari, cosa que vol dir que podien anar acompanyades d'altres recluses. Això explicaria, segurament, l'aturada a Zuera.

 

Com que ha estat un trasllat directe, el canvi de custòdia de la Guàrdia Civil als Mossos d'Esquadra s'ha fet directament al Puig de les Basses.

Queda pendent el trasllat de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, ara que ja tenen el vistiplau del jutge instructor del Suprem, Pablo Llarena, per anar a presons catalanes.

ARXIVAT A:
Carme ForcadellDolors BassaProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut