Comença el Saló de l'Ensenyament amb una gran presència d'universitats xineses

Actualitzat

Un any més, el Saló de l'Ensenyament ha obert les portes a la Fira de Barcelona de Montjuïc. En la 29a edició, destaca la presència d'universitats estrangeres al Saló, la internacionalització de les universitats catalanes i l'oferta de graus universitaris de 3 anys.

 

 

De la quarantena d'universitats estrangeres que hi ha al Saló, 29 són xineses. Segons un dels representants de la Zheijang University of Technology, la Xina s'està desenvolupant molt ràpid en ensenyament superior i creu que la fortalesa del sector de la indústria i el comerç són alguns dels motius que han comportat aquesta important presència d'universitats xineses al saló.

 

 

Alguns exemples dels 19 nous graus de 180 crèdits (tres cursos) són els Estudis de gènere, a la UAB; Cinema digital, a la UOC; Cinematografia, a la UB, o Paisatgisme, a la UPC. A aquests 19 graus de tres anys, s'hi sumen els 35 nous graus que s'oferiran de 240 crèdits.

Cicles formatius

El Departament d'Ensenyament segueix potenciant la formació professional amb els que estan vinculats al sector industrial. Com a pioners, perquè són estudis amb una gran demanda per part de les empreses del territori.

Foment dels estudis científics

Es promociona STEMcat, que és un projecte que promou l'oferta de l'àmbit científic entre els estudiants, però, sobretot, entre les noies.

El 155, al Saló de l'Ensenyament

El Saló de l'Ensenyament d'aquest any no s'ha inaugurat oficialment. El secretari d'Ensenyament, Lluís Baulenas; el secretari d'Universitats, Arcadi Navarro, i la tinenta d'alcaldia, Laia Ortiz, han fet una visita institucional, però no han fet parlaments perquè es notés la situació "d'anormalitat" institucional que viu el país.

Arcadi Navarro ha recordat que "la Generalitat està intervinguda" i que el saló demostra que "no ens poden aturar ni com a economia ni com a país".

L'exèrcit ha generat controvèrsia

Durant l'obertura del Saló, membres de la campanya Desmilitaritzem l'educació s'han manifestat davant de l'estand de les forces armades per denunciar la presència de l'exèrcit en els espais educatius, de formació i de lleure.

Els manifestants duien pancartes on es podia llegir "Les armes no eduquen, les armes maten", cridaven als representants a l'estand i els portaveus de l'organització han llegit un comunicat. Després de llegir-lo, alguns membres s'han apropat als militars i els han deixat flors als peus.

 

 

Tot i això, molts joves s'han apropat a l'estand de l'exèrcit per informar-se de l'oferta formativa. El coronel Castuera ha afirmat que cada any els visita més gent al Saló de l'Ensenyament.

 

 

El Saló de l'Ensenyament acollirà 230 expositors d'estudis postobligatoris durant 5 dies. Dissabte, s'hi afegirà el Saló Futura, de màsters i postgraus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut