Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Civil
Càceres

Comença el judici per blanqueig de capitals amb més acusats d'Espanya, 117

Se'ls acusa d'haver blanquejat 13 milions d'euros procedents de la venda de drogues

RedaccióActualitzat

Fins a 117 persones s'asseuen al banc dels acusats des d'aquest divendres al matí a Càceres per un mateix judici. Es tracta del procés amb més acusats per blanqueig de capitals a Espanya, segons el Tribunal Superior de Justícia d'Extremadura.

Per poder celebrar la vista, en la qual 38 advocats defensen el centenar d'acusats, s'ha hagut de buscar un emplaçament fora de l'Audiència Provincial de Càceres. En concret, se celebra a la sala d'actes de la Facultat d'Empresa, Finances i Turisme de la ciutat extremenya.

Els acusats pertanyen a diferents clans familiars d'ètnia gitana, la majoria residents d'un mateix barri de Plasencia. Es creu que podrien haver blanquejat 13 milions d'euros procedents de la venda de drogues a través de diferents comptes corrents dels quals eren titulars, alguns d'aquests menors d'edat.

La investigació va començar arran d'un avís d'una entitat bancària a l'Agència Tributària després de detectar moviments continus de grans quantitats de diners des dels comptes d'aquestes famílies entre el 2005 i el 2014.

Segons la fiscalia, els titulars duien a terme diferents maniobres per dificultar el seguiment dels diners, que s'havien utilitzat per comprar vivendes o vehicles d'alta gamma. Segons el ministeri públic, les famílies gaudien d'un elevat nivell de vida, tot i no tenir ingressos o que aquests fossin mínims. 

El fiscal té previst demanar 9 anys i mig de presó per a dos dels acusats, i per a la resta vuit anys per a cadascun.

No s'espera que el judici superi en el temps el d'altres macrocauses com el cas Malaya, que va durar dos anys i va asseure al banc dels acusats 86 persones.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut