Imatge des de darrere de 4 dels cinc acusats per estafa, entre altres, de La Seda de BArcelona, el 27 de febrer de 2018 (horitzontal).
Imatge des de darrere de 4 dels cinc acusats per estafa, entre altres, de La Seda de BArcelona, el 27 de febrer de 2018 (horitzontal).

Comença el judici contra l'expresident de La Seda i quatre directius més per desviar 18 MEUR

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'Audiència de Barcelona ha començat aquest dimarts el judici contra l'expresident de La Seda i quatre directius més, per haver desviat fins a 18 MEUR d'euros de l'empresa La Seda a altres empreses, amb operacions simulades. Els cinc acusats s'enfronten a 13 anys i 9 mesos de presó per quatre delictes d'estafa, apropiació indeguda, administració deslleial i un delicte continuat de falsedat documental. En la primera sessió de la vista oral, la defensa d'un dels acusats, ha demanat que s'arxivi la causa contra ell perquè no pot assistir al judici per qüestions de salut, ja que es troba ingressat a un centre hospitalari i pateix deficiències físiques però també cognitives. El tribunal es pronunciarà aquest dimecres sobre aquesta qüestió

Els fets es remunten al 2008, i en l'escrit de qualificació provisional, el fiscal atribueix als acusats diversos contractes falsos simulant la intenció de diversificar el negoci a través de préstecs entre les societats que gestionaven els diferents acusats. Les declaracions dels acusats, que ja han estat jutjats per altres causes, començaran aquest dimecres.

Anar al contingut